SAD MU SVI GLEDAJU U LEĐA: Zvezda u svojim redovima ima najefikasnijeg stranca u istoriji srpskog fudbala!
Foto: Starsport©

brojke govore

SAD MU SVI GLEDAJU U LEĐA: Zvezda u svojim redovima ima najefikasnijeg stranca u istoriji srpskog fudbala!

Inače, El Fardu Ben je od danas i zvanično srpski državljanin, pošto je posle višemesečnog procesa dobio pasoš Srbije. U našu zemlju stigao je januara 2018. iz Olimpijakosa, na insistiranje Valdana Milojevića

Objavljeno:

El Fardu Ben je uveliko prikačio epitet najboljeg inostranog strelca u istoriji Crvene zvezde, prestigavši prošle sezone Ričmonda Boaćija (sada je 67:60 golova), a od utorka je vladar i kompletnog srpskog fudbala. Golom protiv Kluža odvojio se od nekadašnjeg Partizanovog napadača Lamina Dijare.

Reprezentativac Komora sada je na 67 pogodaka, jednom više od Senegalca, i to uz manji broj utakmica. Ben je dosad za crveno-bele upisao 138 nastupa, a Dijara se u crno-belom dresu zaustavio na 140.

Zvezdin krilni napadač uspešniji je i u asistencijama. Sakupio ih je 37, što je 11 više od Dijarinog učinka. Kada je reč o golovima, ako ih raščlanimo na "domaće" i "međunarodne", 53 je dao u Superligi i Kupu Srbije, a 14 u UEFA takmičenjima.

Među strancima koji su se istakli efikasnošću u najvećim srpskim klubovima izdvajaju se još Ričmond Boaći (60 golova, 15 asistencija, 104 utakmice), Ugo Vijeira (28 golova, 11 asistencija, 51 utakmica) u Crvenoj zvezdi i Abiola Dauda (17 golova, 7 asistencija, 38 utakmica), a Kleo (40 golova, 12 asistencija, 3 utakmice), Leonardo (27 golova, 9 asistencija, 41 utakmica), Almami Moreira (27 golova, 30 asistencija, 120 utakmica) i Umar Sadik (23 gola, 19 asistencija, 52 utakmice) u Partizanu, s tim da je Brazilac Kleo igrao i za Crvenu zvezdu, u kojoj je dao osam golova i imao četiri asistencije u 20 nastupa.

El Fardu Ben
foto: Starsport©

Inače, El Fardu Ben je od danas i zvanično srpski državljanin, pošto je posle višemesečnog procesa dobio pasoš Srbije. U našu zemlju stigao je januara 2018. iz Olimpijakosa, na insistiranje Valdana Milojevića koji ga je prethodno trenirao u Panioniosu. Ubrzo po dolasku u Beograd postao je ljubimac navijača zbog svog zalaganja i profesionalizma. Nailazio je na nepoverenje kluba, bio pred transferom u Emirate zbog kog jeseni 2019. nije licenciran za učešće u Ligi šampiona, ali je i pored toga ostao veran vojnik prvo Vladana Milojevića, a onda i Dejana Stankovića.

Preuzeo mu je ovog leta mesto u startnoj postavi Filipo Falko, ali je Italijan zbog povrede morao da preskoči duel sa Klužom. A, Ben je ponovo umeo da iskoristi ukazanu šansu...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.