STIŽU MILIONI NA RAJKO MITIĆ: Zvezda za sve izvesnije učešće u Ligi Evrope dobija lepu sumu novca!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

sjajno

STIŽU MILIONI NA RAJKO MITIĆ: Zvezda za sve izvesnije učešće u Ligi Evrope dobija lepu sumu novca!

Sve u svemu, Zvezda bi u svakom slučaju imala zagarantovanih preko 6.000.000 evra ukoliko "odbrani" beogradskih 4:0, a interesantno je da ove sezone ima još veću šansu za evropsko proleće, pošto trećeplasirana ekipa iz grupe ide u plej-of fazu Lige konferencija

Objavljeno:

Ekipa Crvene zvezde je sinoć protiv Kluža ostvarila ogroman korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je u na stadionu "Rajko Mitić" slavila sa velikih 4:0. Samim tim, klub iz Beograda može da se nada i značajnoj finansijskoj injekciji koja sledi svakome ko se domogne ove faze takmičenja.

Sam ulazak u Ligu Evrope doneće crveno-belima čak 3.600.000 evra, a za to je potrebno samo da Zvezda u revanš meču u Rumuniji ne izgubi sa više od četiri gola razlike, što je teško poverovati.

Ono što je jako interesantno jeste da bi Zvezda dobila i dodatni novac na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta u evropskim takmičenjima, a trenutna pozicija donela bi aktuelnom šampionu naše zemlje oko 2.900.000 evra. Naravno, ta suma zavisiće i od ostalih ekipa koje se budu kvalifikovale za grupnu fazu Lige Evrope.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Naravno, tu nije kraj, pošto će Zvezda za svaku pobedu u grupnoj fazi takmičenja dobiti 630.000 evra, remi bi doneo ekipi sa stadiona "Rajko Mitić" tri puta manje novca (210.000 evra), a uz to sledi i nagrada od 1.100.000 evra ako ekipa završi na prvom mestu u grupi, odnosno 550.000 evra ukoliko bude drugoplasirana.

Sve u svemu, Zvezda bi u svakom slučaju imala zagarantovanih preko 6.000.000 evra ukoliko "odbrani" beogradskih 4:0, a interesantno je da ove sezone ima još veću šansu za evropsko proleće, pošto trećeplasirana ekipa iz grupe ide u plej-of fazu Lige konferencija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.