DECA NA METI, OGROMAN NOVAC JE U PITANJU: Od roditelja uzeli 9.000 evra, dečak potom ZAVRŠIO NA ULICI
Foto: Profimedia

SITUACIJA JE TAKVA

DECA NA METI, OGROMAN NOVAC JE U PITANJU: Od roditelja uzeli 9.000 evra, dečak potom ZAVRŠIO NA ULICI

Da bi ukinula ovakvu praksu, koja se širi i gde se obrću milioni evra, svetska fudbalska federacija FIFA je uvela zabranu transfera mladih, potencijalnih fudbalera, sa jednog na drugi kontinent

Objavljeno:

Svake godine između 14 i 15 hiljada dece polaze iz zemalja Zapadne Afrike sanjajući da postanu čuveni fudbaleri u Evropi. Ali samo mali broj u tome uspeva.

Ovoj temi posvećena je serija televizije RAI 3, pod nazivom Ljudski faktor.

Prema dokumentima koji su prikazani u emisiji, najveći broj one dece koja sanjaju uspešnu fudbalsku karijeru, biva prepušten sam sebi, napušten u evropskim gradovima, poput izvesnog O.V. poreklom iz Senegala.

Njegovi roditelji su posrednicima platili 9.000 evra jer su posredinici obećavali da će od njiihovog sina napraviti svetsku zvezdu. Dečak je završio sam na ulici.

Da bi ukinula ovakvu praksu, koja se širi i gde se obrću milioni evra, svetska fudbalska federacija FIFA je uvela zabranu transfera mladih, potencijalnih fudbalera, sa jednog na drugi kontinent.

Međutim, podmlaci fudbalskih timova puni su maloletnika koji su dovedeni iz Afrike u Evropu, izigravajući pravila Fife.

Takvih je u Italiji više, a ovih dana tužilaštvo u Firenci je pokrenulo postupak protiv vlasnika kluba koji je svojevremeno doveo maloletnog Kristijana Kuamea, danas napadača firentinskog kluba, iz Obale Slonovače, a za njegovu preprodaju kao fudbalera, zaradio je prema optužbi, milion evra.

Istrage o bejbi-fudbalerima otvorene su i u fudbalskim klubovima u Parmi, Pratu i La Speciji.

Fifa je kaznila vlasnika fudbalskog kluba u La Speciji, zbog trgovine maloletnicima na kaznu od oko pola miliona evra i zabranu na dve godine da učestvuju u razmeni/prodaji fudbalera.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.