ŠAMPIONI SLETELI U RIM: Italija donela pehar na čizmu!
Foto: Profimedia

Euro 2020

ŠAMPIONI SLETELI U RIM: Italija donela pehar na čizmu!

Beretini je izgubio u finalu od Novaka Đokovića, ali se nakon toga pridružio italijanskoj delegaciji na Vembliju kako bi ispratio finale Evropskog prvenstva

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Italije, novi šampioni Evrope, doputovali su jutros u Rim uz gromoglasno navijanje Italijana koji su veći deo noći proveli na ulicama slaveći.

Italija je sinoć na Vembliju pobedila Englesku u finalu Evropskog prvenstva posle penala.

Kapiten Djordjo Kjelini, s podignutom pesnicom, i selektor Roberto Mančini podigli su trofej visoko iznad glava dok su izlazili iz aviona na rimskom aerodromu Leonardo da Vinči.

Fudbalska reprezentacija Italije
foto: Profimedia

Usred navijanja radnika na aerodromu, defanzivac Leonardo Spinacola skočio je niz stepenice na jednoj nozi, pošto mu je druga u gipsu pošto je na turniru povredio ahilovu tetivu.

- Grazie Azzurri" - pisalo je na asfaltu - osećaj koji je preplavio celu zemlju nakon što je Italija kući donela svoj prvi veliki trofej od Svetskog prvenstva 2006. godine.

"Azuri" su se potom uputili u hotel kako bi se odmorili, pre nego što ih primio italijanski predsednik Serđo Matarela koji je bodrio nacionalni tim na Vembliju.

Fudbalerima se pridružio i teniser Mateo Beretini koji je Italijanima dao još jedan razlog za ponos plasmanom u finale Vimbldona.

Beretini je izgubio u finalu od Novaka Djokovića, ali se nakon toga pridružio italijanskoj delegaciji na Vembliju kako bi ispratio finale Evropskog prvenstva.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.