NAJBOLJI IGRAČ EURO-A: "Sjajan smo tim, zaslužili smo ovo"!
Foto: EPA/Laurence Griffiths

Euro 2020

NAJBOLJI IGRAČ EURO-A: "Sjajan smo tim, zaslužili smo ovo"!

Pronašli smo prave pasove, kontrolisali smo igru i to je bio način za pobedu

Objavljeno:

Golman Italije i najbolji igrač Evropskog fudbalskog prvenstva Đanluiđi Donaruma rekao je da se njegova ekipa nije predavala i da je zaslužila trofej.

- Uradili smo nešto fantastično. Nismo se predali ni milimetar. Svi znate odakle smo krenuli. Sjajan smo tim i zaslužili smo ovaj uspeh - rekao je Donaruma, prenose britanski mediji.

Fudbalska reprezentacija Italije postala je sinoć šampion Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Londonu posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Englesku sa 3:2.

Nakon regularnog dela i produžetaka bilo 1:1, a potom je Donaruma u penal seriji odbranio prvo udarac Džejdona Sanča i na kraju i šut Bukaju Saki i doneo titulu svom timu.

- Mi nisamo ekipa koja odustaje. Nije bilo lako, ali bili smo sjajni. Dominirali smo većim delom utakmice i zaslužujemo sve ovo - rekao je Donaruma.

Kapiten Italije Đorđo Kjelini istakao je da je osvajanje titule šampiona Evrope ostvarenje sna.

- Bila je teška utakmica koju smo započeli na najgori mogući način. Navijači, stadion, dali su energiju Engleskoj, ali bili smo mirni i od 15. minuta smo počeli da vodimo meč. Pronašli smo prave pasove, kontrolisali smo igru i to je bio način za pobedu. Ovo je ostvarenje sna. Više smo nego srećni - rekao je Kjelini.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.