JUTRO NAKON POBEDE: Italijanski novinar Togna za Espreso - SLEDEĆA MISIJA JE OSVAJANJE MUNDIJALA U KATARU!
Foto: Profimedia

Euro 2020

JUTRO NAKON POBEDE: Italijanski novinar Togna za Espreso - SLEDEĆA MISIJA JE OSVAJANJE MUNDIJALA U KATARU!

Danas je odlično biti Italijan, jako smo srećni, iako smo i ranije nizali uspehe

Objavljeno: 17:51h

Italija je pokorila Evropu u fudbalu, pobedivši Englesku u njihovoj kolevci, na čuvenom Vembliju, nakon penal serije 3:2.

Celu noć je trajala ludnica na ulicama cele Italije, navijači su okupirali trgove, pevali pesme i slavili veliki uspeh, na koji su čekali još od 1968. godine kada su kao domaćini prvenstva u finalu u dvomeču pobedili reprezentaciju Jugoslavije (1:1, 2:0).

Jutro nakon velikog uspeha utisci se nisu još uvek slegli, a atmosferu i svoje viđenje celog prvenstva izneo je za naš portal italijanski novinar "Tuto Sporta" Simone Togna.

- Pre utakmice sam bio prilično siguran da će Italija dobiti meč jer sam bio ubeđen da je Italija jača nego Engleska, naravno igrali smo na Vembliju prednost domaceg terena je bila nesumnjiva, ali sam negde 50% verovao u pobedu Italije.

Da smo igrali na nekom drugom terenu bio bih jos sigurniju u pobedu, čak 70%. Sa naše tačke gledišta bilo je čudno posmatrati meč baš zato što Engleska igra fudbal baš kao Italija 80tih . Engleska igra "Catenaccio stil" , dok Italija igra kao evrospki Brazil. Italija uvek želi da ima loptu i da kontroliše igru, kao i da bude ofanzivna, zato sam bio prilično siguran da ćemo tako odigrati i samo finale Eura. I nakon primljenog gola verovao sam da, ukoliko Italija izjednači da će doći do pobede.

Iako sam verovao da ćemo pobediti tokom regularnog dela meča, a posle toga i nakon produžetaka, kada do toga nije došlo i kada smo stigli do penala pomislio sam: "Donaruma je zaista odličan u penal seriji jer je to njegova specijalnost". On možda nije toliko fizički jak, ali je tokom odbrane penala bio briljijantan. Verovali smo u pobedu i tako je na kraju bilo. Danas je odlično biti Italijan, jako smo srećni, iako smo i ranije nizali uspehe, mislim da je ovaj EURO bio specifičan po tome što smo od prvog do poslednjeg meča igrali dobro i zaslužili da osvojimo prvenstvo.

Tuto Sport
foto: Simon Tonga

Čitao sam stranu štampu u Španiji,Francuskoj čak i u Engleskoj svi se slažu da smo zasluzeno osvojili titulu, što je i istina jer smo kroz celo prvenstvo pružali dobru igru. Svaki Italijan danas je srećan, i može reći da sa zadovoljstvom idemo u Katar. Iako Italija ima mlad tim i iako je Kjeliniju ovo verovatno oproštaj od reprezentacije treba verovati u ovaj tim. Alesandro Bastoni bi mogao da bude njegova zamena po svojim igračkim karakteristikama. Bastoni je jako dobar igrač, Zanjolo iako povređen na njega će se računati u budućnosti, imamo jak tim i verujemo da naša sledeća misija može biti osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru - istakao je Simone Togna.

(Espreso/M. Stepić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.