PARTIZAN DOVODI JOŠ JEDNOG NAPADAČA: Trener crno-belih vidi ga kao sjajnog partnera za Rikarda
Foto: Starsport

pristao da dođe

PARTIZAN DOVODI JOŠ JEDNOG NAPADAČA: Trener crno-belih vidi ga kao sjajnog partnera za Rikarda

Žulijan Engoj je svojevremeno smatran jednim od najvećih belgijskih talenata u svojoj starosnoj kategoriji

Objavljeno: 18:16h

Nakon što su sa Rikardom Gomešom ugovoreni svi detalji trogodišnjeg ugovora, na pragu potpisa za crno-bele je njegov budući partner u špicu - Žulijan Engoj (23).

Talentovani napadač poreklom iz Konga boravio je pre desetak dana u Beogradu. Ono što mu je predočeno, utisak je, dopalo mu se, pa je načelan pristanak za dolazak u redove srpskog viceprvaka već dao.

Engoj je pod ugovorom sa belgijskim Eupenom do 2022. godine, ali taj klub usled finansijskih problema mora da rasproda najbolje igrače. Zimus je, navodno, postojala ponuda Standarda iz Liježa teška čak 5.000.000 evra, ali je odbijena. Situacija se u međuvremenu promenila, Eupen bi sada bio zadovoljan i sa 2.000.000, međutim u Humskoj se nadaju da će dogovor biti postignut na 1.500.000 evra.

Žulijan Engoj je svojevremeno smatran jednim od najvećih belgijskih talenata u svojoj starosnoj kategoriji. Počeo je u Brižu, rano otišao u Englesku, u prvo u Stouk (63 minuta u Premijer ligi), pa Volsol, a kraće vreme proveo je na pozajmici u Grashopersu (pet pogodaka na 23 utakmice). U Belgiju se vratio avgusta prošle godine i uspeo da oživi karijeru, pošto je na 32 utakmice postigao šest golova i jednom bio asistent.

Eupen je odugovlačio poslednjih dana, imao je na stolu ponude dva francuska kluba, čak se reaktivirao i Standard, ali čelnici Partizana uspeli su da ubede Engoja da se preseli u Beograd. Stanojević Belgijanca vidi kao povučenijeg špica koji bi igrao uz Rikarda, ili kao krilo.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.