POVRATAK U HUMSKU: Rikardo se pridružuje Partizanu na pripremama
Foto: Starsport©

konačno

POVRATAK U HUMSKU: Rikardo se pridružuje Partizanu na pripremama

Dolazi u redove crno-belih kao slobodan fudbaler

Objavljeno: 22:22h

Ne pamti se prelazni rok u Partizanu, a da ga nije obeležio makar jedan povratnik, ali u odnosu na pređašnje predstojeća "pijaca" će biti drugačija utoliko što su crno-beli u svoje redove vratili jednog stranca - Rikarda Gomeša, koji je večeras konačno dobio pristanak Al Šarže da se priključi crno-belima, saznaje Telegraf.

Napadač dolazi u Humsku kao slobodan fudbaler posle razlaza sa klubom iz Dubaija i potpisaće trogodišnji ugovor, s tim da će crno-beli imati određene obaveze prema klubu iz Emirata, u slučaju transfera u budućnosti.

Rikardo je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Turskoj, preciznije u Erzurumsporu, u kome verovatno nikada ne bi završio da još u prvoj sezoni nije dospeo u problem sa šeikom koji je vlasnik Al Šarže.

Napadač je u Dubai stigao kao veliko pojačanje, sjajno započeo karijeru u novoj sredini, bio strelac gotovo na svakom meču, a onda je, kako se moglo čuti iz izvora bliskih igraču, posle jednog slabijeg rezultata ekipe, ušao u verbalni sukob sa šeikom, što ga je koštalo momentalne pozajmice u drugi klub - Itihad Kalbu.

FK Partizan, Rikardo Gomeš
foto: Starsport©

Leta 2020. godine Rikardo Gomeš je, po slovu ugovora, morao da se vrati u Al Šaržu, ali kako vlasnika sujeta zbog svađe nije prošla, bilo mu je jasno da neće dobiti ni minut prostora i mora da potraži novu sredinu.

Tako se napadač u oktobru prošle godine obreo u Erzurumsporu, u kome je imao gotovo punu minutažu, odigrao 31 utakmicu (pet golova, sve asistencije), no, kako je pozajmica istekla, morao je da se vrati u Dubai. Ipak, sam Rikardo, svestan da je ušao u poslednju sezonu ugovora sa Al Šaržom, bio je rešen da raskrsti sa Arapima, tim pre što je iz Partizana još pre kraja sezone u Tuskoj stigao konkretan poziv.

Ako je proteklog leta malo nedostajalo da se fudbaler vrati u Humsku, a pregovaralo se i te kako, ovoga puta su se sve kockice poklopile, s tim da su crno-beli morali da sačekaju da Rikardo obezbedi svoju "slobodu" u Emiratima kako bi mogli da finalizuju posao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.