IGRAČI ZVEZDE ODUŠEVLJENI: Verovali u Borjana, pokazali da su najbolji u zemlji
Foto: Starsport

IZJAVE

IGRAČI ZVEZDE ODUŠEVLJENI: Verovali u Borjana, pokazali da su najbolji u zemlji

Crveno-beli pobedili su sa 4:3 u penal seriji

Objavljeno: 00:44h

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je večeras da je njegova ekipa osvajanjem trofeja u Kupu pokazala da je ubedljivo najbolja ekipa u zemlji.

- Mislim da smo zaslužili nakon ovakve godine. Pokazali smo da smo ubedljivo najbolja ekipa u Srbiji - rekao je Degenek.

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u finalu posle penala pobedili Partizan. Zvezda je pobedila sa 4:3 u penal seriji.

- Izgubili smo od Omonije na penale i mislili smo da ne možemo tako dva puta... Verovali smo u Borjana, svaka mu čast, i svaka čast svima koji su pogodili. Zasluženo smo pobedili - rekao je Degenek.

Zvezda je tako osvojila 25. trofej pobednika nacionalnog kupa, prvi posle devet godina.

- Priveli smo sezonu kraju kako smo želeli - dupla kruna, prezimili smo u Evropi... Sve što smo zacrtali smo ostvarili. Idemo na zasluženi odmor pa nastavljamo gde smo stali - rekao je Aleksandar Katai.

Upitan šta je u večerašnjem finalu prevagnulo na stranu njegove ekipe, Katai je odgovorio da je to - želja.

- Oni su pokazali da su kvalitetna ekipa, da su stvarno naš najveći protivnik, ali mislim da je samo želja presudila - rekao je Katai.

Fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić rekao je da je ponosan na svoje saigrače koji su se borili do poslednjeg atoma snage kako bi osvojili "duplu krunu".

- Konačno smo osvojili duplu krunu, dali smo sve od sebe da bismo došli do ovoga. Pet godina sam u klubu i ovo je stvarno veliki uspeh za sve nas. Ponosan sam na saigrače koji su se borili do poslednjeg atoma snage i prolili, što bi se reklo, krv i znoj - rekao je Nikolić.

Zvezda je večeras osvojila Kup Srbije, pobedivši u finalu Partizan nakon penala.

- Penali su rulet, ali ako si siguran u sebe, odabereš stranu, šutneš i to je to", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo i da se nada da će Zvezda naredne sezone ponoviti uspeh iz Superlige i Kupa Srbije i da će igrati u Ligi šampiona.

- Zvezdaška javnost je navikla od nas da svake godine ponavljamo uspehe, čak i da ih nadmašimo sledeće godine. Nadam se da ćemo naredne sezone ponoviti uspeh iz nacionalnog šampionata i Kupa Srbije, i da ćemo igrati Ligu šampiona - izjavio je Nikolić.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.