ZVEZDINA SEZONA IZ SNOVA: Borjan na 'Marakani' odbranio Partizanu dva penala za DUPLU KRUNU! (VIDEO)
Foto: Starsport©, Espreso.co.rs

finale kupa srbije

ZVEZDINA SEZONA IZ SNOVA: Borjan na 'Marakani' odbranio Partizanu dva penala za DUPLU KRUNU! (VIDEO)

Sem ovog tekstualnog prenosa koji je radio simpatizer Zvezde, mogli ste pratiti i onaj iz ugla navijača Partizana, ali i neutralni

Objavljeno: 22:16h

Spektakularni završetak sezone za sve navijače Crvene zvezde!

Nakon odličnih nastupa u Evropi, titule nacionalnog prvaka osvojene na impresiuvan, istorijski način, ostalo je samo još da se konačno osvoji dupla kruna. A, kako bolje nego pobedom nad večitim rivalom Partizanom, u finalu Kupa Srbije, na stadionu "Rajko Mitić"!

To je i učinjeno, i to posle neverovatne drame. Po prvi put posle 1992-93. izvođeni su penali u finalu Kupa u kom su rivali bili Zvezda i Partizan (tada je bilo 5:4 za klub iz Ljutice Bogdana).

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Falćineli je imao nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, sa druge strane je najviše pretio Jović.

U nastavku je Partizan krenuo bolje, ali je Zvezda pritisla u poslednjih 15-ak minuta. Milunović pokušaj posle kornera je odbranio Stojković, a onda Nikolićev šut na prazan gol izblokirao Urošević.

U produžetke je Partizan ušao bolje, Gobeljić je spasio gol posle kiksa Borjana, a pokušaja Šćekića. U drugom produžetku su svi bili vidno umorni i samo izbegavali greške.

U penalima su svi bili sigurni u prve tri serije. Borjan je promašio strane svaki put, a Krstović je posle izjednačenja na 3:3 nešto dobacio Stojkoviću koji ga je provocirao pre penala.

Kapiten crno-belih mu je nabio loptu ulice, napadač je pao, a nastao je pravi haos na terenu. Stojković je dobio žuti, kao i na samom kraju produžetaka, ali nije isključen zbog novih pravila.

1 / 5 Foto: Starsport

Kao što smo učinili tokom prošlog večitog derbija, i ovoga puta, za 165. izdanje "svetkovine srpskog fudbala", radili smo prenos na blogu Espresa iz neutralnog, ali i iz navijačkog ugla - a i nadali smo se istom ishodu - i dočekali ga!

Tako sem ovog tekstualnog prenosa koji je radio simpatizer Zvezde, mogli ste pratiti i onaj iz ugla navijača Partizana.

Crveno-beli su osvojili prvu duplu krunu od sezone 2006-07, ali i prvi pehar u Kupu Srbije još od 2011-12!

Sa druge strane, crno-beli nisu uspeli da nam pokvare žurku, ali i spasu sopstvenu sezonu osvajanjem trofeja.

U prethodna dva ovosezonska derbija, u Superligi Srbije, u Humskoj je bilo 1:1, a na "Marakani" 1:0 za Zvezdu.

Zbog epidemioloških mera, tribine su prazne, ali su "Delije" na Severu ostavile jasnu poruku pred meč:

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

PENALI:

5. serija - I Štulićev šut je Borjan odbranio - 4:3 - ZVEZDA JE UZELA KUP!

4. serija - Jojićev šut je odbranio Borjan - 3:3.

- Nikolić je bio precizan - 4:3.

3. serija - Stevanović je pogodioo, Borjan opet promašio stranu - 2:3.

- Krstović je bio precizan, onda nešto dobacio Stojkoviću koji mu je loptu stavio na lice! Krstović je onda pao, i došlo je do opšte gužve i prekida penala - 3:3!

2. serija - Živković je bio siguran - 1:2.

- Pankov je srećno savladao Stojkovića koji je zakačio loptu - 2:2.

1. serija - Natho je poslao Borjana u jednu a loptu u drugu stranu - 0:1.

- Rodić je snažnim i preciznim udarcem izjednačio - 1:1.

II PRODUŽETAK

120. minut - žuti za Stojkovića zbog odugovlačenja sa ispucavanjem lopte. Odmah potom, Jovanović je označio kraj. Slede penali, spremite se za pravu dramu!

118. minut - nema prilika, igrači se muče sa grčevima i paze da ne naprave kobni kiks.

111. minut - Marko Živković je ušao umesto Uroševića koji ne može da nastavi meč zbog grčeva. Nema više izmena...

108. minut - Stevanović je zamenio Zdjelara. I šutirao ubrzo posle dosta grešaka na obe strane, bez opasnosti. Mogao je i Jovanović da prekine igru, ali nije.

I PRODUŽETAK

105. minut - Borjan je hvatao centaršut, lopta mu je ispala iz šaka, Šćekić je brzo usmerio ka golu, ali je na sreću Gobeljić spretno reagovao i odbio loptu... Šta uradi, crni Borjane!

104. minut - Pankov je oteo loptu Lutovcu, Stanojević podivljao što nije dosuđen faul, zato je dobio žuti karton. U kontri je Vukanović lepo odložio loptu Srniću koji je šutirao preko gola, a imao je i drugih opcija...

100. minut - Lutovac je šurtirao iz prve, ali laganica za Borjana. Krstović je zamenio Bena, Stanković je tako iskoristio i bonus izmenu u produžecima. Ajmo, momci, pritisnite ih ponovo, ovako ne možemo do gola!

98. minut - Vujačić je pokosio Bena, ali je Jovanović pustio da se igra. Partizan ofanzivniji, na startu prvog produžetka.

91. minut - Mister je promenio formaciju, ubacio je u igru Vukanovića i Degeneka umesto Falćinelija i Ivanića. Natho je pripretio odmah sa distance, preko gola.

1 / 5 Foto: Starsport

II POLUVREME

90+4 minut - Zvezda je više napadala u finišu, ali stigli smo do produžetaka.

88. minut - Srnić je oteo loptu, Ivanićev šut sa 20 metara, pogodio je Ostojića.

87. minut - žuti karton za Zdjelara, pa Miljkovića. A onda i za Gobeljića.

82. minut - Falćineli je iz okreta na ivici šesnaesterca opalio, izblokiran, alopta dobila efe sličan onom od Augentalera '91. Ipak je zamalo preskočila prečku...

78. minut - kakva sada šansa za Zvezdu - Ben je dobio loptu po lervoj strani napada, u šesnaestercu. Prevario je lažnjakom čuvara i stvorio sebi prostor uz gol-liniju. Poslao je potom loptu u peterac, Stojković je ispao iz igre, ali je Urošević u poslednji čas izblokirao šut Nikolića - lopta je išla u prazan gol...

76. minut - kao mnogo puta ove sezone, Milunović je posle kornera Bena glavom poslao loptu u gol, ali je golman Partizana dobro odbranio i uhvatio je... Konačno smo pripretili!

73. minut - nove izmene: Gajića je zamenio Gobeljić, a bledog Kataija Srnić. Kod Partizana, u igri su Lutovac i Natho iumesto Lazara Markovića i Jovića.

68. minut - Nikolić je otvorio kontru posle još jednog kornera Partizana, ali je Katai upropastio.

65. minut - nesporazum Pankova i Borjana nije kaznio Šćekić. Zvezda se odbranila i posle kornera. Konačno izmene, potrebne su nam. Kangu je zamenio Veljko Nikolić.

61. minut - prvi žuti kartoni. Lazar Marković zbog prigovora, pa Ben posle jednog skok-duela.

1 / 4 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

59. minut - Milunović je izbacio loptu u korner. Jojić je centaršutem pronašao Vujačića koji je bio u naletu, srećom, glavom je poslao loptu preko gola. Ne ostavljajte im toliko prostora, ljudi!...

55. minut - jedan pomoćnik Srđana Jovanovića je dobio rezervnu zastavicu. Ni kod njih ne štima sve kako treba...

49. minut - Ivanić se lepo poigrao sa rivalima, ali nismo profitirali posle niza njegovih driblinga. Sada korner za Zvezdu. Posle odbijene lopte, vraćena je do Kataija koji nije bio u ofsjdu, ali je iz prve posalo poprečno loptu koja je preskočila sve igrače.

46. minut - počelo je drugo poluvreme. Crno-beli su povređenog Svetozara Markovića zamenili Bojanom Ostojićem.

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

I POLUVREME

45+1 minut - kraj prvog poluvremena. Samo da budemo efikasniji u drugom, igra je tu!

42. minut - najbolja šansa na utakmici! Opet je posle centaršuta Ivanića, lopta stigla do usamljenog Gajića na drugoj stativi, on je opet pronašao u petercu Falćinelija. Dijego je mogao da proba samo petom, to je i uradio, ali se loptsa otkotrljala desetak centimetara pored desne stative... Sve smo bliži!

37. minut - Ivanić je dobro probio, ali poslao loptu iza napadača, a Kanga zakasnio ioz pozadine i faulirao Vujačića. Na drugoj strani je opet pripretio Jović. Srećom, loše je šutirao, ali već drugi put lako dolazi do lopte u šesnaestercu Zvezde...

33. minut - Ben je fauliran blizu ivice šesnaesterca, a katai izveo slobodnjak. Međutim, može on to bolje. Lako je reagovao golman Partizana...

31. minut - sada slična situacija u petercu Zvezde. Lazar Marković je poslao loptu kroz noge Milunoviću, Jojić se našao u šansi, ali je samo gurnuo loptu pored Borjana, a ona prošla do druge stative gde je izbio Rodić.

24. minut - odlična šansa za Zvezdu! Ivanić je centrirao, lopta je na drugoj stativi stigla do Gajića koji je oštro uputio kroz peterac, Falćineli je zakačio, ali nije uspeo da je preusmeri u gol, otišla je pored stative, a daleko od Bena. Šteta...

22. minut - Kanga je izgubio loptu, ali je Pankov dobro reagovao u kontri Partizana.

18. minut - Katai je centrirao, ali je lopta prošla kroz kazneni prostor a da je niko nije dodirnuo.

16. minut - Sanogo je odlično oteo loptu, pa ga je Šćekić faulirao, ali prolazi bez žutog.

165. Večiti derbi
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

15. minut - posle male uspavanke, Jojić je opasno šutirao sa distance, ali je Borjan dobro odbio loptu u stranu. Otklonjena opasnost.

7. minut - Ivanić je uhvatio volej sa 20-ak metara, ali pored gola još jednom...

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

4. minut - Svetozar Marković je nezgodno pao poslwe skok-duela sa Kataijem, ali se pridigao. Samo jako, momci!

2. minut - već na početku drugog minuta šansa za Zvezdu. Falćineli je dobio prostora iskosa po desnoj strani, ali je slabo šutirao pored gola. Možeš ti to bolje, Falći!

Igrači su izašli na teren, intonira se državna himna:

Poznati su sastavi timova:

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Ben, Ivanić, Kanga, Katai – Falćineli

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – L. Marković, Jović, Jojić – Holender

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.