DEJAN STANKOVIĆ: "Zaokružili smo jednu dobru, jaku sezonu. Zasluge idu momcima"!
Foto: Starsport©

PONOSAN

DEJAN STANKOVIĆ: "Zaokružili smo jednu dobru, jaku sezonu. Zasluge idu momcima"!

Ova utakmica već se zove juče, bitan je cilj

Objavljeno: 23:37h

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je ponosan na svoje fudbalere posle današnje pobede nad Partizanom i osvojenog trofeja pobednika Kupa Srbije.

- Preponosan sam na momke. Zaokružili smo jednu dobru, jaku sezonu. Zasluge idu momcima. Da li je bilo lepo za gledanje? Ne znam i ne zanima me previše. Čestitke momcima, klubu i navijačima - rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je osvojila Kup Srbije, pobedom u finalu posle penala nad Partizanom.

Crveno-beli su tako osvojili "duplu krunu".

FK Crvena zvezda, Dejan Stanković, Milan Gajić
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Stanković je istakao da ga ne zanima kvalitet finalne utakmice.

- Ova utakmica već se zove juče, bitan je cilj. Malo sam umoran i od taktike, spremanje utakmica... Verovatno je derbi bio ružan za gledanje. Ali, u jednoj ovakvoj godini me ne zanima kako smo izgledali večeras. Dupla kruna i prezimiti u Evropi, to je bio cilj. Sada ide odmor, pa pripreme, kvalifikacije... - kazao je Stanković.

Naveo je da je očekivao tešku utakmicu u finalu.

Dejan Stanković je čestitao kolegi iz Partizana Aleksandru Stanojeviću.

- Čestitam Saletu na izvanrednom radu jer Partizan se dosta, dosta poboljšao i podigao od njegovog dolaska. Jaka, tvrda ekipa koja zna šta hoće. Bez jake Zvezde nema jakog Partizana. Kada se slegnu strasti i euforija, moraju da budu što bolji, bolji jedni od drugih, da podignemo kvalitet fudbala u Srbiji koliko god je moguće - naveo je trener Crvene zvezde.

Stanković je upitan za situaciju kod penala Nikole Krstovića i sukoba sa golmanom Partizana Vladimirom Stojkovićem.

- Seo sam na klupu, nisam baš video najbolje. Radovao sam se kada je dao gol... Ne znam, video sam posle toga da je bila gužva. Ne mogu da utičem na baš sve što se dešava na terenu. Nije niko mogao i na mene kada reagujem ovako ili onako. Treba biti veliki i u pobedi i u porazu. Treba biti dostojan dresa koji nosiš. Treba da se slavi i tuguje, ali se znaju načini kako se to radi - rekao je Stanković.

165. Večiti derbi, Dejan Stanković, Aleksandar Stanojević
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

- Ne želim da bilo koga stavim u podredjen slučaj. Ne daj bože da udarim nekoga ili nešto ružno kažem zbog čega bih se kajao. I ja bih se osećao loše kao čovek. Opet kažem, ne mogu da kontrolišem baš sve emocije na terenu - dodao je on.

Dodatno je upitan za nesportsko ponašanje Marka Gobeljića prema Stojkoviću posle utakmice.

- Treba znati da se ponašaš i kad dobijaš i kad gubiš. Rekao sam svima šta mislim, kako to treba da izgleda kada neko pobedi. To su sve odrasli momci, ne mogu toliko da utičem - rekao je Stankovič.

- Sigurno će se kajati sutra ujutro kada se bude probudio. Jedino mogu da se izvinim u svoje ime i ime fudbalskog kluba Crvena zvezda. Ali, dešavaju se takve stvari, derbi vuče svoje, iako ne opravdavam - dodao je trener Zvezde.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.