RUŠI SE SUPERLIGAŠKA KULA! I lider Primere se predomislio: POTPISALI SMO POD DRUGIM OKOLNOSTIMA!
Foto: EPA/Ballesteros

superliga evrope

RUŠI SE SUPERLIGAŠKA KULA! I lider Primere se predomislio: POTPISALI SMO POD DRUGIM OKOLNOSTIMA!

Reačl i Barsa slede "Jorgandžije" u prvenstvu, videćemo da li će i u ovoj odluci

Objavljeno:

Atletiko Madrid je poslednji u nizu "klubova osnivača" Superlige Evrope koji je pokrenuo proces istupanja iz iste, samo dva dana nakon proglašenja novog elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Lider La Lige je u saopštenju napomenuo da su uslovi pod kojima su pristali na formiranje novog takmičenja sada nepostojeći.

- Upravni odbor Atletika na sastanku održanom jutros, odlučio je da službeno obavesti Superligu i ostale klubove osnivače da odustaje od projekta. U ponedeljak smo doneli odluku da se pridružimo ovom projektu kao odgovor na okolnosti koje danas više ne postoje - istakli su iz Atletika.

Atletiko Madrid
foto: EPA/Yoan Valat

- Prva ekipa i trener su pokazali zadovoljstvo odlukom kluba, shvatajući da sportske zasluge moraju preovladati nad bilo kojim drugim kriterijumima - dodali su iz Atletika.

Juče je svih šest engleskih klubova napustilo Superligu, rano jutros i milanski Inter, dok se očekuje da isto ubrzo uradi i Milan.

Andrea Anjeli, Kristijano Ronaldo
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Preostali italijanski klub koji je još u Superligi Evrope je Juventus, ali je njihov predsednik Andrea Anjeli priznao da projekat otcepljenja nije uspeo, ali i da se i dalje zalaže za ovu ideju.

Florentino Perez
foto: AP

Začetnik same ideje, predsednik Real Madrida Florentino Perez, istakao je da razmatra izmene u samom projektu, ali ne odustaje od istog.

Konkretan potez nije povukao ni njegov kolega iz najvećeg rivala, Barselone.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.