ARSENAL OBJAVIO OTVORENO PISMO NAVIJAČIMA: Čuli smo vas!
Foto: EPA/Andy Rain

izvinjenje i objašnjenje

ARSENAL OBJAVIO OTVORENO PISMO NAVIJAČIMA: Čuli smo vas!

Iako smo znali da nema garancija, nismo želeli da zaostajemo, kako bi zaštitili Arsenal i njegovu budućnost - navodi se u pokajničkom saopštenju

Objavljeno:

FK Arsenal je objavio opširno otvoreno pismo svojim navijačima u kom je objavio odluku o povlačenju iz Superlige Evrope, samo dva dana nakon objave pristupanja istoj.

U saopštenju su objasnili da su kontroverznom takmičenju prvobitno pristupili iz želje da ne zaostaju za ostalim klubovima, iako nisu dobili nikakve garancije o uspehu Superlige.

Takođe, priznali su grešku i izvinili se "Tobdžijama" uz nadu da će što pre povratiti njihovo poverenje.

Prenosimo saopštenje u celosti.

"Poslednjih nekoliko dana nam je pokazalo još jednom dubinu osećanja koje navijači širom sveta imaju prema ovom velikom klubu i igri koju volimo.

Nije nam trebalo podsećanje, ali odgovori navijača poslednjih dana su nam dali vremena da se dobro zagledamo i dublje razmislimo.

Nikada nije bila naša namera da uzrokujemo ovakav nemir, međutim, kada je poziv da se pridružimo Superligi došao, iako smo znali da nema garancija, nismo želeli da zaostajemo, kako bi zaštitili Arsenal i njegovu budućnost.

Kao rezultat toga što smo poslušali Vas i širu fudbalsku zajednicu poslednjih dana mi smo se povukli iz ponuđene Superlige. Napravili smo grešku i izvinjavamo se zbog toga.

Emirejts stadion, Arsenal, FK Arsenal
foto: EPA/Andy Rain

Znamo da će biti potrebno vreme da povratimo vašu veru u ono što želimo da postignemo ovde u Arsenalu, ali dozvolite nam da budemo iskreni o našoj odluci da postanemo deo Superlige jer je ona vođena željom da zaštitimo Arsenal, klub koji volimo, i da podržimo igru koju volite kroz veću solidarnost i finansijsku stabilnost.

Stabilnost je ključ da bi ova igra napredovala i nastavićemo da težimo da obezbedimo sve što treba da igra napreduje.

Sistem mora da bude popravljen. Moramo da radimo zajedno da nađemo rešenja koja će zaštititi budućnost igre i da uberemo neverovatnu moć fudbala zbog koje ga gledamo sa ivice sedišta.

Emirejts stadion, Arsenal, FK Arsenal
foto: EPA/Andy Rain

Na kraju, znamo da je ovo bilo veoma nezadovoljavajuće na kraju izuzetno teške godine za sve nas.

Naš cilj je da uvek donosimo prave odluke za ovaj veliki fudbalski klub, da zaštitimo našu budućnost i da nastavimo napred. Nismo doneli pravu odluku, što u potpunosti prihvatamo.

Čuli smo vas.

Upravni odbor Arsenala"

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.