MA KAKAV PRITISAK JAVNOSTI... UEFA je PLATILA Englezima da ne napuštaju Ligu šampiona?!
Foto: AP

superliga evrope

MA KAKAV PRITISAK JAVNOSTI... UEFA je PLATILA Englezima da ne napuštaju Ligu šampiona?!

Čeferin je povukao pametan potez i ponudio novac samo engleskim velikanima - dovoljno da razbije koaliciju

Objavljeno:

Osnivanje Superlige je napravilo pravi zemljotres u svetu fudbala, a od potresa je stradalo upravo novoosnovano takmičenje koje je posle samo tri dana moralo da prizna poraz.

Došlo je do podele među klubovima osnivačima, i u nekoliko sati polovina njih (svi engleski) su promenili odluku i započeli proces istupanja iz novog elitnog takmičenja.

Svemu su prethodili žestoki protesti navijača, ali i igrača i trenera pomenutih klubova, oglašavali su se i političari, ali španski list "Mundo Deportivo" tvrdi da engleski velikani nisu tek tako poklekli pred ovim pritiskom već da im je UEFA ponudila ogroman novac!

- Ovih šest klubova zadalo je kritičan, ali ne i konačan udarac Superligi. Preostali klubovi i dalje stoje iza nje, dok su engleski klubovi popustili pod velikim pritiskom javnosti i navijača. Ali, to nije jedini razlog. Prema našim informacijama, UEFA je odigrala ključnu ulogu - tvrdi ovaj list.

Zinedin Zidan, Florentino Perez

U tekstu se objašnjava kako je Aleksander Čeferin dobio diplomatsku bitku sa Florentinom Perezom, ali i koliko ga je to koštalo.

- Ne zbog pretnji nego tako što je Englezima ponudila ogroman novac da napuste Superligu, budući da bi njihov izostanak iz LŠ naneo velike gubitke UEFA. Španski klubovi nisu dobili takvu ponudu budući da njih, a posebno Florentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje. Real i Barselona uvereni su da će ih Superliga spasiti od velikih finansijskih gubitaka i veruju da će uspeti da nagovore engleske klubove da im se ipak pridruže - piše u tekstu "Mundo Deportiva."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.