OSNIVAČI SUPERLIGE RAZMATRAJU IZMENU PROJEKTA: Englezi prinuđeni na istupanje, zakon je uz nas!
Foto: Printscreen/Evropska Super liga

superliga evrope

OSNIVAČI SUPERLIGE RAZMATRAJU IZMENU PROJEKTA: Englezi prinuđeni na istupanje, zakon je uz nas!

Projekat Superlige se raspao posle samo tri dana

Objavljeno: 08:59h

Osnivači fudbalske Evropske Superlige saopštili su noćas da će preispitati koji su najbolji koraci za izmenu tog projekta i istakli da su se engleski klubovi povukli iz tog takmičenja pod pritiskom.

- S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najprikladniji koraci za izmenu projekta, imajući u vidu naše ciljeve da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, istovremeno povećavajući solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu - navodi se u saopštenju Superlige.

Klubovi Superlige Evrope
foto: Profimedia

Ovo saopštenje stiglo je nakon što je svih šest engleskih klubova, uključenih u osnivanje Superlige Evrope, povuklo iz tog takmičenja. Prvo je to uradio Mančester siti, a potom i Čelsi, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem.

- Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, na šta su bili prinuđeni pod pritiskom koji je na njih izvršen, mi smo uvereni da je naš predlog u potpunosti u skladu sa zakonom i normativima Evropske unije što je potvrđeno i sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu - navodi se u saopštenju.

Evropska Superliga je, takođe, navela da je ubeđena da trenutni status kvo u evropskom fudbalu treba promeniti i da predlaže novo takmičenje jer "postojeći sistem ne funkcioniše".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.