AFERA SA NAMEŠTANJIMA DOBIJA SVE VIŠE PAŽNJE: Interpol preuzima istragu događaja koji potresa Srbiju!
Foto: AP

ovo je otišlo predaleko

AFERA SA NAMEŠTANJIMA DOBIJA SVE VIŠE PAŽNJE: Interpol preuzima istragu događaja koji potresa Srbiju!

Ono što je sigurno, ovakve vesti ne idu u prilog sportu i fudbalu u Srbiji, jer šalju negativnu sliku u svet

Objavljeno: 06:52h

Međunarodna kriminalistička policijska organizacija na svojim stranicama prenela vest o sprovođenju istrage u našoj zemlji

UEFA sumnja u određene utakmice Superlige i Prve lige Srbije da su nameštene i da je na njima uzet ogroman novac u kladionicama u Aziji. Zbog svega iznesenog i Interpol se zainteresovao za dešavanja na fudbalskim terenima naše zemlje.

Bilten Interpola usko specijalizovan za neregularnosti u sportu prenosi izjavu portparola FSS Milana Vukovića da je reagovala UEFA, odnosno da ima sumnji u neke od utakmica Superlige i Prve lige. U prilog tome, UEFA je tražila od FSS da sprovede istragu i obavesti je o rezultatima.

- Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utamicama. Proces pred nadleznim organima FSS je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena - potvrdio je Milan Vuković, portparol FS Srbije pre dva dana.

S obzirom da je i Interpol preneo ovu vest na svojim bilten stranicama, sasvim je izvesno da su zainteresovani za celu stvar. Hoće li se uključiti u istragu zavisi od UEFA i njenih disciplinskih organa.

Ono što je sigurno, ovakve vesti ne idu u prilog sportu i fudbalu u Srbiji, jer šalju negativnu sliku u svet.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.