JOŠ JEDNA REVOLUCIJA U FUDBALSKIM PRAVILIMA: Igrači će od sad biti sankcionisani zbog preglasnog vriska!
Foto: Printscreen/Youtube/Timothy Lam

i ovo se dogodilo

JOŠ JEDNA REVOLUCIJA U FUDBALSKIM PRAVILIMA: Igrači će od sad biti sankcionisani zbog preglasnog vriska!

IFAB je doneo odluku o novom pravilu dodeljivanja žutih kartona

Objavljeno: 13:09h

IFAB, telo koje se bavi pravilima u fudbalu, odnosno donošenju novih i ispravljanju postojećih pravila, donelo je odluku da ukoliko je vrisak igrača koji je dobio udarac lažan i preglasan, dobiće žuti karton, prenose "San" i "Dejli Mejl".

Razlog donošenja ovog pravila je utakmica između Barnlija i Arsenala, koja je odigrana u subotu.

Nakon jednog prekršaja Pitersa nad Lakazetom, Francuz je glasno vrisnuo, tako da su svi pomislili da je reč o ozbiljnoj povredi, a mnogi kažu da je Lakazet napravio rekord po broju decibela koji je tom prilikom ispustio. Nedugo zatim je nastavio utakmicu kao da se ništa nije desilo.

Usled pandemije koronavirusa, stadioni su prazni, tako da je lako čuti jauke, a televizije su se izvinjavale zbog mnogobrojnih psovki koje su se čule.

Gari Lineker, Ijan Rajt i Dion Dublin, komentarisali su situaciju u kojoj se našao Lakazet u emisliji ,,Match of the day''.

Bivši sudija Premijer lige, Mark Klatenburg, imao je zanimljivu izjavu.

- Kada sam ja sudio, nisam mogao čuti vriske usled buke koja je dolazila od navijača. Sada sudije mogu čuti sve na terenu, a takođe i sve ono što dolazi van terena iz tehničkih područja dok pokušavaju da vode utakmicu. Međutim, sudija svira ono što vidi, ne ono što čuje, tako da je vrisak samo jeftin pokušaj uticaja na iskusne sudije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.