BAČKA IZDRŽALA 45 MINUTA DA NE PRIMI GOL, PA PRIMILA 2 ZA 11 MINUTA: Zvezda pobedom zatvorila 2020. na Marakani!
Foto: Starsport©

Superliga Srbije, 18. kolo

BAČKA IZDRŽALA 45 MINUTA DA NE PRIMI GOL, PA PRIMILA 2 ZA 11 MINUTA: Zvezda pobedom zatvorila 2020. na Marakani!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:19h

Crvena zvezda je bez previše problema rešila OFK Bačku i upisala novi trijumf bez primljenog gola - 2:0.

Šampion Srbije je spustio zavesu na Marakani laganim trijumfom protiv "fenjeraša" Superlige, koji će se teško spasiti ispadanja na kraju sezone.

foto: Starsport©

Dejan Stanković je odlučio da na ovom susretu odmori neke standardne prvotimce poput Borjana, Degeneka i Kange, znajući da ne bi trebalo previše muke da stvore njegovim timu gosti iz Bačke Palanke.

Ipak, posle prvih 45 minuta bilo je 0:0, ali samo zahvaljujući fenomenalnim odbranama golmana gostujuće ekipe, i nepreciznosti Zvezdinih fudbalera.

Takoreći od prvog minuta su se ređale šanse pred Milojevićevim golom, ali su što on, što prečka i stativa, što loši udarci, pre svega Milunovića, sprečavali da lopta uđe u mrežu.

1 / 9 Foto: Starsport©

Ipak, ono što nije htelo u prvom poluvremenu, ušlo je već u 34. sekundi druge polovine meča kada je Ivanić odbitak smestio u mrežu.

Nekih 10 minuta kasnije prednost je duplirao Falćineli, takođe pošto je sam 2 metra odbitak ubacio u gol posle odbrane Milojevića.

foto: Starsport©

I tada je bilo sve rešeno, pa je Zvezda do kraja meča odradila svoj deo posla.

Do kraja ove godine crveno-belima preostaje još jednog gostovanje u prvenstvu i jedno u Kupu, pa da zatim usledi zimska pauze posle uspešne jeseni.

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić (od 46. Gajić), Pankov, Milunović, Rodić (od 67. Eraković) – Sanogo, Petrović (od 46. Boaći) - El Fardu Ben (od 67. Vukanović), Nikolić, Ivanić – Falčineli (od 77. Pavkov).

Bačka: Milojević – Parađina, Rađen, Zdravković, Mijatović - Stojanović, Škorić - Ratković (od 72. Velemir), Eskić (od 60. M. Stojanović), Gavrić - Pisačić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - KRAJ UTAKMICE! Jedna rutinska pobeda crveno-belih.

82. minut - Evo sada prilike pred golom Bačke. Gajić je centrirao na glavu saigraču, ali je bila malčice previsoka za njega, pa nije uspeo da je zakuca u trku glavom, već je otišla preko gola.

80. minut - Mirniji period igre, nema mnogo dešavanja na terenu. Jasno je da je ovaj meč rešen, gosti uopšte nemaju ambiciju ni da zaprete crveno-belima.

63. minut - I sada sjajna prilika za Boaćija. Ostao je sam na drugoj stativi posle kornera, ali je glavom sa nekoliko metara gađao bliži ugao i pogodio spoljni deo mreže.

56. minut - GOOOL! Evo i nove lopte u mreži Bačke. Sve ono što nisu uradili u prvom poluvremenu, sada je krenulo igrače Zvezde. Nikolić je pokrenuo napad, dodao do Rodića, Rodić mu dao povratnu, on šutirao, ali Milojević to brani, međutim, na 2 metra od njega je bio Falćineli i odbitak smešta u mrežu.

46. minut - GOOOL! Odbranili su sve što su mogli igrači Bačke u prvom poluvremenu i sačuvali mrežu, ali više nisu mogli. Već u 40. sekundi drugog poluvremena Mirko Ivanić uspeva da smesti loptu u mrežu!

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Nikome na stadionu verovatno nije jasno kako je ostalo na semaforu 0:0 s obzirom na toliko šansi koje su imali crveno-beli. Mnogo sreće za goste, koji su mogli da prime čak 3-4 komada.

1 / 15 Foto: Starsport©

44. minut - I ponovo Milojević čuva mrežu Bačke. Sada se Ben namestio lepo, šutirao sa nekih 15-16 metara iskosa i opet sjajnom paradom golman gostiju sprečava da lopta uđe u mrežu.

42. minut - I ponovo nije gol! Sada je Falćineli bio u šansi, šutirao je, a Milojević dodiruje toliko loptu da je skreće do prečke, a ona se dalje odbija u polje.

foto: Starsport©

32. minut - Opet Milunović! Već četvrti ili peti put zamalo da zatrese mrežu štoper Zvezde. Ovog puta je zakačio loptu nogom posle kornera, ali je golman Bačke uspeo vrhovima prstiju da je izbaci preko gola.

foto: Starsport©

23. minut - Opet je bila šansa za gostujuči tim. Ovog puta još bolja, šutirao je Pisačić, ali Popović uspeva nekako krajnjim naporom da skrene loptu ka korneru.

17. minut - Umalo sada autogol Rađena. Ubačena lopta sa desne strane, defanzivac Bačke je podmetnuo nogu u želji da izblokira ka golu, ali se ona odbila, Milojević je već bio savladan, međutim, pogađa stativu i odlazi u korner.

foto: Starsport©

15. minut - Pripretila je sada i Bačka, Stojanović je šutirao sa distance, gađao dalji ugao Popovićevog gola, ali lopta prolazi pored stative.

10. minut - Drugi put u posle

foto: Starsport©

dnja dva minuta preti Milunović iz kornera. Visoki štoper Zvezde je dva puta bio najviši u skoku, ali oba puta tuče glavom pored gola.

7. minut - Nova prilika za crveno-bele, posle slobodnog udarca, lopta ubačena u peterac, tamo se odbila do Ivanića na stranu koji je šutirao, ali Milojević odbija loptu u korner.

foto: Starsport©

1. minut - Odmah Zvezda preti. U 40. sekundi je oprobao svoj sjajan udarac Njegoš Petrović, a golman Bačke je prebacio loptu preko prečke.

foto: Starsport©

17.00 - Pred početak utakmice mala svečanost. Sportski direktor Mitar Mrkela je dodelio uramljen dres sa brojem 100 Ričmondu Boaćiju, koji je upisao trocifren broj nastupa za crveno-bele.

foto: Starsport©

16.45 - Poznati su sastavi dva tima:

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo, Petrović, Nikolić, Ivanić, Ben, Falćineli.

OFK Bačka: Milojević, Parađina, Rađen, Stojanović, Škorić, Mijatović, Ratković, Pisačić, Eskić, Gavrić, Zdravković

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.