SVEMOĆNI BENZEMA SPASIO KRALJU GLAVU: Inter ispao, Šahtjor murinjovski odoleo na Meaci za Ligu Evrope!
Foto: EPA/Juanjo Martin

Liga šampiona, 6. kolo

SVEMOĆNI BENZEMA SPASIO KRALJU GLAVU: Inter ispao, Šahtjor murinjovski odoleo na Meaci za Ligu Evrope!

Gotova je grupna faza Lige šampiona

Objavljeno: 23:21h

Dobili smo sve učesnike osmine finala Lige šampiona, kao i timove koji će kao trećeplasirani iz grupe nastaviti takmičenje u 1/16 finala Lige Evrope.

Osim Liverpula i Atalante koji su nešto ranije ove večeri obezbedili svoje mesto u nokaut fazi, tamo su se iz grupa A, B i C plasirali još Bajern Minhen, Atletiko Madrid, Real Madrid, Borusija Menhengladbah, Mančester Siti i Porto uz timove koji su u utorak odigrali poslednje kolo grupne faze i obezbedili prolaz dalje.

Svakako najveća drama i neizvesnost je bila u grupi B, gde su sva 4 tima imali šansu i za prolazak i za ispadanje, a uspeli su u plasmanu u nokaut fazu Real i Borusija Menhengladbah.

"Kraljevski klub" je u odlučujućem meču, u kome mu je bila neophodna pobeda kako bi bio siguran, pobedio Menhengladbah 2:0 golovima koga drugog nego Karima Benzeme.

S druge strane, u Milanu, Inter nije iskoristio meč loptu protiv Šahtjora, oba tima su morala da jure pobedu i na kraju ni jedni, ni drugi nisu uspeli, pošto je utakmica završena bez pobednika 0:0.

Taj rezultat je na kraju najviše odgovarao gostima iz Ukrajine, jer su kao trećeplasirani otišli u 1/16 finala Lige Evrope, dok "neroazuri" doživljavaju novi evropski šamar i završili su svoje učešće u evropskim takmičenjima.

U grupi A je odavno bilo poznato da će u osminu finala aktuelni prvak Bajern i Atletiko Madrid, a oni su pobedama ove večeri to i potvrdili.

"Jorgandžije" su u gostima u Salcburgu slavile 2:0 golovima Ermosa i Karaska.

Ipak, nisu se mnogo zbog toga uzbudili "bikovi" jer nastavljaju takmičenje u Ligi Evrope, pošto su zauzeli treće mesto ispred moskovske Lokomotive našeg Marka Nikolića koja je izgubila u Minhenu 2:0.

Strelci za Bajern su bili Zule i Čupo-Moting.

U grupi C je takođe sve bilo poznato od ranije, a Mančester Siti je potvrdio prvo mesto trijumfom nad Marsejom 3:0, a pogotke su postigli Tores, Aguero i Sterling.

U Atini je Porto, predvođen našim Markom Grujićem, pobedio Olimpijakos 2:0 golovima Otavija iz penala i Uribea.

Ipak, zahvaljujući manjem broju primljenih golova grčki šampion će takmičenje nastaviti u 1/16 finala Lige Evrope.

Na kraju, evo i ko će biti nosioci na žrebu za osminu finala: Bajern, Real Madrid, Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, Borusija Dortmund, Juventus i PSŽ, dok će nenosioci biti: Atletiko Madrid, Borusija Menhengladbah, Porto, Atalanta, Sevilja, Lacio, Barselona, Lajpcig.

U 1/16 finala Lige Evrope će takmičenje nastaviti: Red Bul Salcburg, Šahtjor, Olimpijakos, Ajaks, Krasnodar, Klub Briž, Dinamo Kijev i Mančester junajted.

LIGA ŠAMPIONA - 6. (POSLEDNJE) KOLO:

Sreda

GRUPA A

Bajern Minhen - Lokomotiva Moskva 2:0 (Zule 63, Čupo-Moting 80)

Red Bul Salcburg - Atletiko Madrid 0:2 (Ermoso 39, Karasko 86)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

GRUPA B

Real Madrid - Menhengladbah 2:0 (Benzema 9, 32)

Inter - Šahtjor 0:0

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

GRUPA C

Mančester Siti - Olimpik Marselj 3:0 (Tores 48, Aguero 76, Sterling 90)

Olimpijakos - Porto 0:2 (Otavio 10pen, Uribe 77)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.