TADIĆEV AJAKS ISPAO IZ LŠ, MOŽE NA ZVEZDU U LE: Liverpulov X i Salah rekorder! Završen prekinuti meč PSŽ-Bašakšehir
Foto: EPA/Maurice van Steen

Liga šampiona, 6. kolo

TADIĆEV AJAKS ISPAO IZ LŠ, MOŽE NA ZVEZDU U LE: Liverpulov X i Salah rekorder! Završen prekinuti meč PSŽ-Bašakšehir

Poznato je i ko iz grupe D prolazi u osminu finala

Objavljeno: 21:04h

Odigrana je u utorak prekinuta utakmica između Pari Sen Žermena i Bašakšehira zbog rasističkog skandala i ispada rumunskog sudije koji je prema svim mogućim tvrdnjama brojnih očevidaca uvredio na rasnoj osnovi pomoćnog trenera turskog tima Pjera Veba, zbog čega su igrači obe ekipe odbili da nastave meč.

Zato je UEFA hitno donela odluku da se utakmica prekine i da se nastavi od 20. minuta sa novom sudijskom ekipom u sredu i meč je odigran, a završen je ubedljivom pobedom "svetaca" 5:1.

Briljirao je na ovom susretu Nejmar koji je ostvario het-trik, a sve je bilo rešeno do poluvremena pošto je Brazilac postigao 2 gola, a Mbape jedan, dok je jedan pogodak domaćih poništio VAR zbog ofsajda.

U nastavku je još dva puta lopta završila u mreži turskog šampiona, a strelci su opet bili Mbape i Nejmar, dok je počasni pogodak za Bašakšehir postigao Topal.

Tako su "sveci" potvrdili prvo mesto u grupi iz koje će još dalje Red Bul Lajpcig, dok će Mančester junajted takmičenje nastaviti u 1/16 finala Lige Evrope, a Bašakšehirova misija u Evropi je završena za ovu sezonu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Nažalost, Ajaks i Dušan Tadić ni ove sezone neće videti nokaut fazu Lige šampiona, jer su u odlučujućem meču protiv direktnog konkurenta Atalante, izgubili 1:0 na svom terenu.

Ruku na srce kako su igrali nisu ni zaslužili "kopljanici" pobedu koja im je bila potrebna, jesu imali dve odlične prilike u drugom poluvremenu, jednu je propustio Tadić koji je prinudno igrao na mestu "lažne devetke", dok je "Boginja" iz Bergama bila daleko opasnija u kontranapadima i na kraju sve to krunisala i golom za pobedu.

Njega je postigao rezervista Luis Mjuriel u 85. minutu.

Liverpul je u, za sebe nebitnom meču, odigrao samo 1:1 na gostovanju Midtjilandu, ali su na ovom meču pali i nekoliko rekorda.

Krenimo od Mohameda Salaha koji je u 2. minutu doveo "crvene u vođstvo", što je bio najbrži gol u istoriji Liverpula u Ligi šampiona. Ujedno, Egipćanin je postao i najbolji strelac slavnog engleskog kluba u Ligi šampiona, jer mu je ovo bio 22 pogodak i time je pretekao legendarnog Stivena Džerarda.

Na kraju da kažemo i da je u dresu "crvenih" na ovom meču debitovao momak po imenu Bili Kuometio, koji je star samo 18 godina i 25 dana i tako postao najmlađi igrač u istoriji "redsa" koji je zaigrao u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Da ne zaboravimo da spomenemo da je izjednačujući gol za Midtjiland postigao Šolc u 62. minutu, kao i da je istom igraču posle intervencije VAR-a poništen pogotak u 77. minutu zbog ofsajda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.