MIJATU ĆE BITI ČUDNO DA IGRA NA MARAKANI: Evo i zašto! Imao je šta da kaže i o Zvezdi i o Dekiju Stankoviću!
Foto: EPA/Ronald Wittek

igra protiv svojih

MIJATU ĆE BITI ČUDNO DA IGRA NA MARAKANI: Evo i zašto! Imao je šta da kaže i o Zvezdi i o Dekiju Stankoviću!

- Pokazali su se jako dobro i u našoj prvoj utakmici, protiv nas u gostima, a igraju još bolje kod kuće

Objavljeno:

Pred prvi meč Hofenhajma i Crvene zvezde Mijat Gaćinović nam je rekao da bi voleo najviše da iz grupe prođu upravo ta dva tima. Sada, četiri meča kasnije, deluje da će tako i biti. Ponovo smo pozvali Gaćinovića, sada pred meč koji će se igrati u četvrtak u Beogradu, a fudbaler nemačkog tima i reprezentativac Srbije ističe da mu je drago što se njegova prognoza i želja ispunila. Hofenhajm je već prošao, Zvezda je jako blizu.

Igrači Hofenhajma doći će u Beograd u četvrtak i vratiće se nazad u Nemačku posle utakmice. Gaćinović kaže da on i njegovi saigrači dolaze u glavni grad Srbije da ozbezbede prvo mesto, te da mu je jasno da će i Zvezda probati da napravi čudo i novim trijumfom dođe do šanse da se bori za lakši žreb.

Dodaje da Dejan Stanković radi dobar posao sa crveno-belima, hvali igre Mirka Ivanića i ističe značaj Vladana Milojevića za razvoj Zvezde poslednjih godina na međunarodnoj sceni.

Za start, o sudaru dve prvoplasirane ekipe u grupi Lige Evrope.

„Drago mi je da je tako. Zvezda pruža dobre partije u Evropi. Pokazali su se jako dobro i u našoj prvoj utakmici, protiv nas u gostima, a igraju još bolje kod kuće. Čeka nas teška utakmica, Zvezda će probati da se dočepa prvog mesta, sigurno“, prva je konstatacija Gaćinovića u razgovoru za MOZZART Sport.

"DRAGO MI JE ŠTO JE IVANIĆ PROIGRAO"

Sa remijem bi i Zvezda obezbedila prolazak dalje. Crveno-beli će do tog cilja morati bez pomoći navijača, a Mijat više puta istakao da bi više voleo da Delije mogu da dođu na utakmicu, te da na stadionu Rajko Mitić vlada ona prepoznatljiva atmosfera.

„Da, treba im bod. Mi smo već obezbedili, samo je pitanje ko će biti prvi, ko drugi. Naravno da bismo i jedni i drugi voleli da budemo prvi. Zbog toga očekujem tešku utakmicu. Iskreno mi je žao što se igra bez navijača. Baš mi je žao što igramo pred praznim tribinama. Svi saigrači su čuli kakva je atmosfera, inače, većini je žao što se igra bez navijača. Većina nas igra zbog navijača i emocije koja se deli sa njima. Zvezda je poznata po toj atmosferi. Bilo bi mnogo bolje da su navijači tu“, kaže Mijat.

Nekadašnji Zlatni orlić ističe da Hofenhajm ne blista u Bundesligi, te da na tom terenu može mnogo bolje. Ali, Hof je odličan u Ligi Evrope.

„Generalno imamo problema u ligi. Nemamo bodova koliko smo se nadali, možda i zaslužili. Trebalo bi da pružamo bolje partije. U ligi moramo da se popravimo. U Evropi sve dobro funkcioniše, pobedili smo sve utakmice, ali u Bundesligi moramo da se dignemo i dođemo do gornjeg dela gde i zaslužujemo da budemo“, konstatuje Gaćinović.

Naravno, Mijat poznaje protivnika bolje od bilo koga u Hofenhajmu.

„Zvezda ima sve pobede osim one u Nemačkoj, gura dobro, u Evropi odlično. Nisam stigao da gledam njihove utakmice uživo zbog termina, igrali smo u isto vreme, ali gledao sam ponekad snimke. Gledao sam i u prvenstvu. Znamo da dobro izgledaju u poslednje vreme. Dekiju je bilo potrebno malo vremena da posloži to što on želi od ekipe i izgleda sve bolje i bolje“.

Da li je Gaćinović očekivao da će Zvezda biti druga u grupi i da će igrati tako dobro? Tri pobede zaredom. Nije to, nažalost, slika koju smo često mogli da vidimo kada je učešće srpskih klubova u Evropi u pitanju poslednjih godina, pa i decenija.

„Nisam znao šta da očekujem, jer nisam znao kakve su baš ekipe Gent i Liberec, ali sam znao da mogu da se nose sa njima i to je Zvezda i pokazala. Bili su bolji i zasluženo su drugi. Pružili su odlične partije. Baš su predstavili naš fudbal u lepom svetlu i to mi je jako drago“, iskreno će Mijat.

O Zvezdinom timu?

„Zvezda ima pogotovo u ofanzivi dobrih igrača, to svi znamo. Jako mi je drago, na primer, da Ivanić pokazuje dobre partije. Znam da se radi o odličnom igraču. Na početku u Zvezdi nije to izgledalo kako je on želeo, ali ne mislim da je tada bio jedini problem, malo se uđe i u kontraritam... Sada je došao na svoje, našao je ritam, na svojoj poziciji, jedan je od glavnih igrača. Naravno, tu je i Katai. Kvalitetan igrač. Sviđa mi se i Deki koji daje šansu mladima. Ne samo u prvenstvu gde to mora, već i u Evropi. To mi je drago. Dopada mi se kako igraju Nikolić i Gavrić, mogu da napreduju. Igrali su i Petrović i Eraković dobro u Evropi. Stranci pružaju dobre partije. Pogodili su sa Falčinelijem, vratio se Kanga...“.

Kako ti se čini stil igre koji forsira Dejan Stanković, deluje da je malo ofanzivniji od onoga što je Vladanu Milojeviću donosilo uspehe prethodnih sezona?

"Miloje je napravio čudo sa Zvezdom, stvarno! Možda se nije nekome sviđalo, ljudi bi i da se dobije sa 5:0 i da se igra dobro, ali pitanje je koliko je to realno u Evropi. Miloje je uspeo prvo u Ligu Evrope da uđe, sa takvom, tada, ekipom. Tada je bila prosečna ekipa. Pa su posle doveli dobrih igrača, pa dve Lige šampiona... Stvarno neverovatni uspesi pod Milojevićem. Njemu stvarno kapa dole za sve što je uradio, neverovatne stvari, pomogao im je da budu tu gde su sada“, rekao je Mijat.

A Dekijeva Zvezda kako ti se čini?

„Sa Dekijem su opet ušli u Ligu Evrope, igraju stvarno dobro. Daju više golova. Deki gura sada svoju priču, sviđa mi se što ima svoj stil, igraju dobro, daju dosta golova. Već se vidi njegov pečat, to je jako važno. Deki jako dobro gura“, konstatovao je Gaćinović.

Vratimo se samom meču u četvrtak. U kakvom će sastavu biti Hof?

„Iskreno još ne znam, stižemo u četvrtak, ne znam hoće li neko odmarati, što nije nemoguće. Ali, sigurno da ćemo doći s namerom da pobedimo i osiguramo prvo mesto, ali sa punim poštovanjem i respektom prema Zvezdi“.

Biće Mijat u čudnoj situaciji: igraće za strani tim protiv srpskog tima u Srbiji. Biće to drugačija vrsta osećaja za njega.

„Sigurno je drugačije, nisam još imao priliku da igram na ovaj način u Srbiji. Drugačije je, ne znam kako će da izgleda, biće posebno. Dolazim sa ekipom iz druge zemlje da igram protiv ekipe iz moje zemlje. Biće mi malo i čudno. Voleo bih da ima i navijača, ali, eto, šteta“, zaključio je Gaćinović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.