OGLASIO SE LEKAR KOJI JE UHAPŠEN ZBOG MARADONINE SMRTI: Planeta se TRESE posle ovih reči!
Foto: Printscreen/Twitter

jaivo se

OGLASIO SE LEKAR KOJI JE UHAPŠEN ZBOG MARADONINE SMRTI: Planeta se TRESE posle ovih reči!

“Sve je urađeno kako treba, nije bilo grešaka u lečenju"

Objavljeno: 10:39h

Leopoldo Luke, lekar Dijega Maradone, nalazi se pod istragom zbog smrti najboljeg fudbalera svih vremena.

Policija mu je juče upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti.

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje lekarski tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje.

Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine ćerke dovele u pitanje lekove koji su prepisani njihovom ocu. Maradonin advokat zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo jesu li doktori uradili sve što su mogli.

foto: EPA/Juan Carlos Cruz

Luke je nakon pretresa u svoj dom pozvao argentinske novinare kojima je 40 minuta odgovarao na pitanja i iznosio svoju stranu priče.

- Nije bilo lekarske greške. Sve što je moglo biti da se uradi, urađeno je. Nemam sebi šta da zamerim. Voleo sam Dijega i sve sam radio mu bude bolje, samo sam mu ja ostao. Nisam odgovoran za to što se dogodilo, ponosan sam na sve što sam uradio za Dijega i njegovu porodicu. Često sam mu viđao ćerke, a braća me obožavaju - rekao je Luke pa dodao:

- U četvrtak me izbacio iz kuće i izvređao. Kad se razboleo tako je postupao sa svima. Nije hteo da priča ni s ćerkama. Kad me terao, nisam hteo da odem, rekao sam mu da neću otići dok ne ustane iz kreveta. Uspeo sam ga da ga podignem i onda sam morao da idem. Njegova smrt nije posledica lekarske greške. Srčani udar je nešto što je moglo da se dogodi takvom pacijentu, potpuno je normalno da je ako umro neko tko ima istoriju bolesti kakvu je Dijego imao.

foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

Nakon što je pojasnio šta se događalo u poslednjim danima Maradoninog života, Luke je priču proširio na čitav period u kom je pomagao argentinskoj legendi.

- Diego je jako dugo bio tužan i depresivan. Nedostajali su mu njegovi roditelji. Trudio sam se da budem dobar prijatelj i uvek mu stajao na raspolaganju. I takav je bio prejak, niste mu ništa mogli nametnuti, bio je užasno tvrdoglav. Trebao je da ide na odvikavanje od alkohola, ali nije hteo. Morali smo a balansiramo između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je šta god je on hteo, niko mu nije mogao ništa - rekao je Luke pa dodao:

- Znam da će sada biti novinara koji će tražiti krv nakon njegove smrti, ali nisam kriv ni za šta. Jedino što sam skrivio je što sam ga voleo. Na raspolaganju sam svim telima koja me žele istraživati, nemam šta da krijem. Uvek sam bio uz Dijega i verujem da će oni koji žele da saznaju istinu vrlo brzo shvatiti da nisam kriv za njegovu smrt.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.