NEKO NEŠTO KRIJE! ZATAŠKAVAJU SE DETALJI MARADONINE SMRTI: Dijego je umro veče pre?! Policija uhapsila doktora!
Foto: EPA/Andy Rain

Misterija

NEKO NEŠTO KRIJE! ZATAŠKAVAJU SE DETALJI MARADONINE SMRTI: Dijego je umro veče pre?! Policija uhapsila doktora!

Čovek koji je prvi objavio da je Maradona umro iznosi do sada nepoznate detalje koji bacaju sumnju na događaje, uz ionako oprečne verzije o smrti koji se pojavljuju u medijima

Objavljeno: 15:17h

Vest o smrti Dijega Armanda Maradone preplavila je sve svetske medije za manje od pola sata u sredu. Odlazak velikana okrenuo je svet naglavačke, a u ljudima otvorio ponor tuge.

Kada se vest pokazala istinitom, udarila je poput groma. Pogotovo jer je stigla iz pera uglednog argentinskog novinara Hulija Ćiapete, urednika sportske sekcije tiražnog lista "Clarin", koji je prvi objavio "Umro je Dijego Maradona".

Novinarima "Clarina" je bila potrebna čvrstua potvrda da se prerani odlazak legende zaista i dogodio.

- Dva puta sam proverio da je Maradona umro pre nego smo objavili. Nisam mogao da napišem jedan red pa je kolega odradio posao za mene. Potvrda je stigla od čoveka u kog je Dijego imao poverenje. I kada smo vest konačno objavili u 13.06 (17.06 po srpskom vremenu) pao sam na kolena i sam pred kompjuterom zaplakao - rekao je Ćiapete u razgovoru za "Marcu".

foto: EPA/Juan Carlos Cruz

O Maradoni se brinuo poseban lekarski tim, koji ga je pazio sve vreme. Jedna do medicinskih sestara kasnije je na sudu rekla kako je Dijega videla živog u šest ujutru u sredu.

Postoji mogućnost nemara u lekarskoj brizi

Cela situacija je stigla do policije, pa je nadležni sud naložio privođenje glavnog doktora Leopolda Lukea. Ubrzo mu je u kuću stiglo 30 policajaca koji su kuću prestresli do temelja, a isti broj službenika otišao je i u njegovu kliniku.

- Sestra je kasnije sve porekla i priznala da joj je firma za koju radi naredila šta da kaže. Zaista ne znam je li bilo nemara. Ali verujem da će kompanija zadužena za Dijegovo zdravlje i brigu imati velikih problema. Bili su tamo, zaduženi za njegovo zdravlje 24 časa dnevno, radili su u tri smene, a u kući nisu imali defibrilator. Pa je l' to normalno? Krajnje neozbiljno budući da je Dijego pacijent s istorijom srčanih problema, koji se tek vratio s operacije - dodao je urednik "Clarina".

foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Od trenutka Maradonine smrti do službene objave proteklo je dva sata, prema rečima Ćiapete. Malo pre podneva u Argentini, dobio je poruku: "Hulijo, Dijego je doživeo srčani udar."

- Nikad neću reći ko mi je javio. Izvori su bili u strahu. Nastavio sam i ubrzo smo objavili vest.

A ubrzo je otkrio i pravu istinu i šta se ustvari dogodilo taj dan. Naokolo su kružile razne glasine da je Maradona šetao kada je imao srčani, ali okolnosti su bile drugačije.

- Isprve sam dobio informaciju da je Dijego ustao, šetao pa da je ponovo legao i preminuo. Nisam bio uveren, niti sam mislio da se to dogodilo. Verujem da je Dijego preminuo tokom noći, u snu. Bila je to smrt dok je spavao. Na spavanje je otišao oko 23 sata u utorak i jednostavno se više nije probudio. Nećak Džoni bio je poslednji koji ga je video živog.

Videćemo sada dalje kako se klupko odmotava, jer se gotovo svakih nekoliko sati javljaju nove i oprečne informacije o poslednjem danu i satima života za mnoge najboljeg fudbalera svih vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.