TUMBAKOVIĆ IPAK RAČUNA NA SVE 'ITALIJANE': Imamo novi obrt!
Foto: Printskrin

pred škotsku

TUMBAKOVIĆ IPAK RAČUNA NA SVE 'ITALIJANE': Imamo novi obrt!

Dobre vesti!

Objavljeno:

Nema alarma na Terazijama 35. Fudbalski savez Srbije i selektor Ljubiša Tumbaković očekuju sve fudbalere na okupljanju pred utakmicu decenije, sa Škotskom, zakazanu za četvrtak, 12. novembar!

Sport klub je u kontaktu sa nekoliko zvaničnika srpske kuće fudbala dobio potvrdu – iz Italije nije stigla nijedna zvanična informacija o zabrani putovanja u našu zemlju. Čak ni italijanski klubovi nisu potvrdili da su stopirali dolaske srpskih reprezentativaca na krucijalno važan meč sa Škotima. Otuda, nema nikakvog stava o najavi da bi srpski tim mogao u četvrtak da zaigra bez Sergeja Milinković-Savića, Nikole Milenkovića, Dušana Vlahovića i Aleksandra Kolarova.

Italijani, ipak, citiraju preporuku FIFA da u slučaju težih situacija, kakva je trenutno na „čizmi“, našoj zemlji, ali i čitavoj Evropi, klubovi imaju dozvolu da stopiraju kretanje fudbalera. Odluka nema zakonsku težinu, međutim, preporuke svetske kuće fudbala često su dokument, koji zainteresovanim stranama ostavljaju više prostora za reakciju. Juventus se već pozvao na FIFA i stopirao put Paula Dibale u Buenos Aires

Protokol UEFA, u isto vreme, zaražene fudbalere tretira kao povređene i daje prednost igranju fudbala i organizaciji takmičenja i u vreme pandemije. Dokument, usvojen u julu ove godine, ide u korist našem timu...

Ostaje ipak prostor i za reakciju lokalnih zdravstvenih vlasti. FSS ima argumente u svojim rukama i, kako smo dobili uveravanje, zaštitiće interese u slučaju zvanične zabrane pojedinim reprezentativcima da dođu u Beograd.

Očigledno, predstoji, burna noć za fudbalsku diplomatiju i obezbeđivanje preduslova da utakmica Srbije i Škotske, poslednja na putu ka EP, bude organizovana na fer i ravnopravnim uslovima. Za obe reprezentacije!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.