SRBIJA OSTALA BEZ IGRAČA ZA MEČ SA ŠKOTSKOM: Klub mu zabranio da igra za reprezentaciju!
Foto: Starsport©

loša vest

SRBIJA OSTALA BEZ IGRAČA ZA MEČ SA ŠKOTSKOM: Klub mu zabranio da igra za reprezentaciju!

Iskoristili su novo pravilo FIFA da imaju pravo da ne dozvole svom igraču da se odazove pozivu u nacionalni tim

Objavljeno:

Problem u reprezentaciji Srbije za utakmicu protiv Škotske. Selektoru Ljubiši Tumbakoviću neće moći da se stavi na raspolaganje Miloš Veljković.

Njegov klub Verder iskoristio je novo pravilo FIFA i nije dao dozvolu svom štoperu da se odazove pozivu u nacionalni tim i putuje u Srbiju zbog pandemije koronavirusa.

foto: Starsport©

To je pravilo FIFA privremeno uvela i neće sankcionisati klubove koji ne puštaju svoje igrače u reprezentaciju do kraja ove godine zbog opšte epidemiološke situacije u celom svetu.

Na ovaj način klubovi ne moraju da čekaju da im važni igrači završe višednevnu samoizolaciju po povratku sa reprezentatativnih akcija.

Verder je takođe zabranio i drugim igračima da se odazovu pozivima u nacionalne timove, jedini koji je dobio dozvolu je golman Jirži Pavlenka i to samo zato što selekcija Češke igra prijateljski meč u gostima protiv Nemačke, pa čuvar mreže neće morati da putuje.

foto: Starsport©

Osim našeg Veljkovića klub iz Bremena nije dao dozvole ni Marku Friedlu (Austrija), Milotu Rašici (tzv. Kosovo), Juji Osaki (Japan) i Džošu Sardžentu (SAD).

Srbija će 12. novembra igrati finale baraža za EURO protiv Škotske u Beogradu, a potom je očekuju i dve utakmice u Ligi nacija, protiv Mađarske u Budimpešti i Rusije u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.