NOVE VESTI O DUŠANU TADIĆU I KORONI: Ovo smo svi čekali da čujemo!
Dušan Tadić sa maskom, Foto: Starsport©

INFORMACIJA KOJA GOVORI MNOGO

NOVE VESTI O DUŠANU TADIĆU I KORONI: Ovo smo svi čekali da čujemo!

Pravilnik u Danskoj je drugačiji, zabranjen je ulazak svima koji su u bliskom periodu imali virus ili antitela na isti, što je slučaj sa nekoliko igrača Ajaksa

Objavljeno:

Gotovo svi mediji preneli su da je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić među nekoliko igrača Ajaksa koji su zaraženi koronavirusom, ali je trener Holanđana Erik ten Hag večeras na konferenciji razjasnio o čemu je reč.

Navodno, Tadić, Onana, Klasen i Stekelenburg nisu dobili dozvolu za ulazak u Dansku, pošto su im ranije pronađena antitela koronavirusa?

Pravilnik u Danskoj je drugačiji, zabranjen je ulazak svima koji su u bliskom periodu imali virus ili antitela na isti, što je slučaj sa nekoliko igrača Ajaksa.

- Ne znam kako je to nekima dozvoljeno da igraju u Holandiji i bilo gde u Evropi, a ne smeju da uđu u Dansku. Znam samo da niko od igrača nema nikakve simptome, ali smo morali da donesemo odluku u ponedeljak popodne da ih ne povedemo u Dansku. Odluku o njihovom potencijalnom dolasku na dan utakmice doneće nadležni organi. Svaka zemlja ima svoja pravila, naših 13 igrača je imalo antitela tokom leta, ali niko od njih tokom proteklih nedelja nije imao virus niti osetio bilo kakve probleme - rekao je Ten Hag.

Holandski mediji ističu da bi nakon testova koji su odrađeni u ponedeljak, ukoliko budu negativni u utorak, pomenuti igrači na čelu sa Tadićem mogli direktnim letom da otputuje za Dansku i da ipak budu u sastavu.

Za nas je najvažnije da ovo ipak znači da neće biti problema oko Tadićevog nastupa protiv Škotske za 10 dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.