TUMBAKOVIĆ POSLE PRVE POBEDE NA KLUPI: Bilo je puno propusta! Dug je put do stvaranja prepoznatljive igre!
Ljubiša Tumbaković, Foto: Starsport©

SELEKTOR POSLE LUKSEMBURGA

TUMBAKOVIĆ POSLE PRVE POBEDE NA KLUPI: Bilo je puno propusta! Dug je put do stvaranja prepoznatljive igre!

- Teško da smo mogli da napravimo nešto za sedam dana. Nešto smo pokazali i protiv Portugala od onoga šta želimo - istakao je

Objavljeno: 08:18h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je je njegova ekipa igrala kvalitetno u današnjoj pobedi nad Luksemburgom, ali da je bilo i mnogo propusta.

- Ne mogu da kažem da je bilo dosta dobro, ali je bilo kvalitetno. Bilo je i puno propusta. Predstoji ozbiljan rad kroz oktobarsko i novembarsko okupljanje kako bismo unapredili ono što je dobro, a eliminisali ono što je loše - rekao je Tumbaković novinarima posle utakmice Luksemburgu.

Srbija je pobedila Luksemburg sa 3:1 u šestom kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Uvek je lepo kada se pobedi, sa svakom pobedom se stvara bolja atmosfera. Ovo je podstrek da ubuduće imamo lepšu atmosferu. Nemamo prvu ili drugu ekipu, sve su ovo reprezentativci, a tim prilagođavamo po onome protiv koga igramo. Sve su to igrači reprezentacije, imaju odgovornost i obavezu. Verovatno će svako naše duže bitisanje zajedno biti kvalitetnije i bolje - kazao je Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković foto: Espreso.co.rs

Po njegovim rečima, "dug je put" u stvaranju prepoznatljive i kvalitetne igre.

- Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre. Teško da smo mogli da napravimo nešto za sedam dana. Nešto smo pokazali i protiv Portugala od onoga šta želimo, a sada smo i protiv slabijeg pokazali kvalitet - naveo je selektor Srbije.

Najavio je da će za sledeći ciklus zadržati okosnicu tima, ali i da postoji mogućnost da se pozovu neki novi igrači.

- Najveća grupa ovih igrača će biti ponovo ovde. Pratimo sve igrače koji su nam interesantni. Postoji mogućnost da se pojavi neko ko je u datom momentu u formi i može da pomogne reprezentaciji - kazao je on.

Pohvalno je govorio o Luksemburgu.

- Skautirali smo Luksemburg. To više nije Luksemburg iz onog perioda iz koga ga znamo. Luksemburg ima jako dobru igru. Nisu nas iznenadili, imali su svoje prednost, ali mislim da je Srbija bolji tim ovog momenta - rekao je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati 14. oktobra protiv Litvanije u Vilnjusu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.