ORLOVI PRELETELI LUKSEMBURG: Mitrović nastavio fascinantnu formu, pomogao i Nemanja Radonjić!
Mitrović slavi gol protiv Luksemburga, Foto: EPA/Julien Warnand

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

ORLOVI PRELETELI LUKSEMBURG: Mitrović nastavio fascinantnu formu, pomogao i Nemanja Radonjić!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 22:39h

Ljubiša Tumbaković je ostvario prvu pobedu sa mesta selektora Srbije, jer su Orlovi sa 3:1 (1:0) savladali domaći Luksemburg.

Strelac dva gola za naš nacionalni tim bio je Aleksandar Mitrović, koji ove sezone u Čempionšipu za Fulam, a i u dresu reprezentacije postiže pogotke na svakoj utakmici. On je bio strelac prvog i trećeg pogotka, dok je drugi dao Nemanja Radonjić.

Doduše, u 65. minutu. David Turpel je smanjio zaostatak na samo 1:2, ali to je bilo svega desetak minuta pre Mitrovićevog drugog pogotka na asistenciju Sergeja Milinković Savića. Kod prvog, asistent mu je bio Aleksandar Kolarov.

Međutim, ovo je bila više "Pirova", nego bilo kakva druga pobeda, jer Srbija teško da će uspeti da prestigne ni Portugal, ni Ukrajinu, tako da će svoju šansu za plasman na EURO 2020 morati da traži preko već obezbeđenog baraža kroz Ligu nacija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podsetimo, na utakmici su bili i premijerka Ana Brnabić sa partnerkom, kao i premijer Luksemburga sa njegovim partnerom.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Srbija je posle pogotka za 3:1 rutinski zatvorila meč i demotivisala Luksemburžane. Sada izabranici Ljubiše Tumbakovića imaju sedam bodova iz pet utakmica, što teško da će biti dovoljno za prolaz na EURO bez dodatnog baraža.

78' GOOOOOOOOOOOOL! Kad je teško - MITROGOOOOOOL! Milinković Savić mu je asistirao, Mitrović lepo matirao golmana domaćeg sastava.

77' Velika prilika za Luksemburg. Da Mota je bio u situaciji sa iskosa, šutirao je snažno, ali metar od Dmitrovićevog gola. Imamo sreće da Luksemburžani nisu rasni napadači, jer bi neku od zrelih prilika koje su imali pretvorili u gol.

67' Odmah na drugoj strani odličan prodor i kontrola lopte Nemanje Radonjića, ali je probao da šutira po zemlji, pa ga je golman pročitao i odbranio mu udarac.

65' GOOOL! David Turpel strelac za Luksemburg. Domaćin se vratio u meč i gotovo ni iz čega ponovo može da pripreti.

55' GOOOOOOOOOOOOOL!!! Nemanja Radonjić je krunisao dobru igru od ulaska na teren prvim pogotkom u reprezentativnom dresu. Ovo je njegov 12. nastup. Radonjić je iskoristio smušenu reakciju odbrane Luksemburga i šutirao precizno sa 20 metara. Golman je bio nemoćan.

51' Velika šansa za Srbiju odlazi u nepovrat. Adem Ljajić je odlično prošao pored odbrane Luksemburga, došao u peterac, ali je kasno dodao loptu do Aleksandra Mitrovića, pa tako nije bilo ništa od novog gola. Od svega samo korner, posle koga se ništa značajno nije dogodilo.

49' Prodro je Nemanja Radonjić po desnoj strani, na poluvremenu je zamenio Aleksandra Kataija, centrirao, ali je golman Moris uz malu nesigurnost uhvatio loptu.

46' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Možda i uz dosta sreće, ali Srbija ima prednost. Možda i nebitnu kada se pogleda trenutno stanje u grupi, ali važno je vratiti se posle dva teška poraza i primljenih deset golova.

44' Velika šansa za Luksemburg. Opet se u njoj našao Til, a ovoga puta je Dmitrović bio nemoćan. Na našu sreću, samo stativa...

40' Od gola koji je Srbija dala, Luksemburg se otvorio, što je ostavilo dosta prostora za kontranapade našeg tima. Opet je Kolarov centrirao, Katai se našao u stopostotnoj šansi, ali je neko od domaćih fudbalera skinuo loptu sa gol linije. Doduše, traljavo je šutirao fudbaler Čikago Fajera.

36' GOOOOOOOOOOOL! Kolarov je centrirao, Aleksandar Mitrović se rutinski poklonio. Srbija vodi sa 1:0 i hvata se za slamku spasa kada su ove kvalifikacije u pitanju. Zadovoljan i Tumbaković, ali smatramo da bi više vremena trebalo da provede mozgajući šta da se radi dalje, nego u radovanju.

30' Žuti karton za Mitrovića posle koškanja u šesnaestercu Luksemburga...

29' Katai je video prazan prostor iskosa sa leve strane, probao je to da iskoristi, ali je izblokiran, pa je od svega bio samo korner.

27' Luksemburg je za sada, iskreno, bolja ekipa. Najbolja prilika na utakmici. Rodrigez je nadskočio Rukavinu, šutirao glavom pod prečku, ali je Marko Dmitrović lepo intervenisao. Bar malo se iskupio za kiks protiv Portugala pri rezultatu 0:0.

22' Prilika za Luksemburg, ali je Dmitrović dobro odbranio šut Tila, posle jedne greške naše odbrane. Veoma slabo Orlovi deluju na terenu za sada.

18' Mitrović je išao u solo prodor, pretrčao dobrih 30-ak metara, ali šutirao samo pored desne Morisove stative.

16' Napao je Luksemburg, centrirao je Rodrigez, Devil je šutirao glavom, ali pored gola.

14' Pas Milinković Savića za Kataija, ovaj je bio malo sporiji od golmana Morisa. Bila je to interesantna šansa.

7' Dve odlične prilike za Mitrovića u samo jednom minutu. Najpred na asistenciju Ljajića, a posle i individualno. Inače, Portugal vodi golom Ronalda protiv Litvanije.

5' Miran početak meča za sada.

1' Utakmica je počela!

19.45 - Poznati su i sastavi za ovaj meč:

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov - Lukić, Milivojević - Katai, Milinković-Savić, Ljajić - Mitrović.

Luksemburg: Moris - Gerson, Šano, Karlson - Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans - V. Til, Devil, Sinani.

BONUS VIDEO: Pogledajte šta je Tumbaković rekao pred ovaj meč

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.