"ZALEĐENI SMO U VREMENU, I DALJE SMO U 1994. GODINI!" Žestoka kritika Berbatova za bugarski fudbal pred Srbiju
Dimitar Berbatov, Foto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

LEGENDA OPLELA

"ZALEĐENI SMO U VREMENU, I DALJE SMO U 1994. GODINI!" Žestoka kritika Berbatova za bugarski fudbal pred Srbiju

Bugarski fudbal prolazi kroz svoju najveću krizu. Naš fudbal pati i najveći talenti odavno ne odlaze u najjače lige, rekao je Dimitar

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 15 časova u Leskovcu dočekuje Bugarsku u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Pred ovu utakmicu u kojoj je "orlovima" potreban makar bod, legendarni Dimitar Berbatov kritikovao je fudbal u svojoj domovini.

Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatovfoto: Pluto / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekadašnji napadač Mančester junajteda je verovatno poslednja i najveća legenda svoje nacije koja će propustiti još jedno veliko takmičenje.

Za one malo mlađe, Bugarska je 1994. godine bila četvrta na Svetskom prventsvu, a prva "violina" bio je Hristo Stoičkov.

- Bugarski fudbal prolazi kroz svoju najveću krizu. Naš fudbal pati i najveći talenti odavno ne odlaze u najjače lige. Nemamo infrastrukturu, nemamo stadione. Tereni na kojima nam deca treniraju su u očajnom stanju. Zaleđeni smo u vremenu, i dalje smo u 1994. godini i mislimo da i sada tako funkcionišu stvari. Ali ne, danas je 2023. godina i stvari su potpuno drugačije i to je nešto što želim da promenim i pokažem ljudima u Bugarskoj - rekao je Berbatov.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.