KRSTAJIĆEV NASLEDNIK HVALI SRBIJU: Imate fudbalere svetske klase, ali...
Fudbaleri Bugarske, Foto: Starsport

EURO

KRSTAJIĆEV NASLEDNIK HVALI SRBIJU: Imate fudbalere svetske klase, ali...

Bugari će imati veliki motiv protiv "Orlova"

Objavljeno:

Selektor Bugarske Ivan Iliev oglasio se pred duel u Leskovcu sa Srbijom u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši susedi su najgori tim u grupi i protiv "Orlova" će imati motiv da stignu do pobede i malo poprave skandalozan rezultat u kvalifikacijama.

Bugarski tim je u subotu stigao u Leskovac, gde je odradio trening u vreme odigravanja meča.

Bugari
Bugarifoto: EPA/VASSIL DONEV

- Situacija nije dobra ni za koga ko je u bugarskom fudbalu. U četvrtak, jedina pozitivna stvar je bila ta što smo pokazali korak napred - pokazali smo karakter. Rezultat protiv Mađarske je mogao da ima i bolji odjek kod navijača da se nisu desile one stvari ispred stadiona. Znali smo da će se desiti protest ali je sve otišlo predaleko i žao nam je zbog toga - rekao je selektor Bugara Ilian Iliev na početku obraćanja medijima u Leskovcu.

Srbiju samo hvali. , - Srbija ima fudbalere svetske klase i ne kažem to samo zato što poštujem Srbiju. Želimo da pokažemo da smo živi, da pokažemo da imamo za šta da se borimo - što smo i pokazali protiv Mađarske. U takvim utakmicama ovaj tim može da raste i da napreduje. "Pokazali smo zube" i karakter. Nadam se da će tako biti i sutra.

Iliev je nedavno nasledio Mladena Krstajića na klupi Bugarske i odmah u prvom meču uspeo da namuči lidera grupe Mađarsku - Bugari su u tom meču ostali bez pobede u nadoknadi vremena.

- Da budemo iskreni, zbog svega što se desilo (na ulicama Sofije pred meč), mnogi su bili ubeđeni da ćemo izgubiti od Mađarske, a nas je minut delio od pobede. Prve u kvalifikacijama. Moramo odigrati na isti način još jednom, jer je ekipa iznad svega. Nerešen ishod je deo ove igre, bod nas neće odvesti na Euro, ali je mnogo važno da udarimo temelj za dalji rad. To je teško za dva tri dana uraditi, ali pokušaćemo da pokažemo koliko vredimo.

Veliki neredi u Sofiji uoči i tokom duela Bugarske i Mađarske
Veliki neredi u Sofiji uoči i tokom duela Bugarske i Mađarskefoto: Vassil Donev

Aktuelnoj generaciji bugarskog tima nad glavom visi crni scenario pred sutrašnji duel - ako ne pobede ostaće biće upamćeni kao prva generacija od 1960. godine koja nije trijumfovala u nekim kvalifikacijama.

Glad za pobedom će, otuda, biti ogromna kod našeg protivnika.

- Svakako da nije prijatno kada ekipa nema pobedu godinu dana. Sutra ćemo protiv Srbije pokušati da uradimo isto što i protiv Mađarske, ali opet, gramo protiv Srbije koja iam igrače svetske klase. Mi smo igrali u četvrtak, a Srbija u sredu prijateljski meč sa igračima koji su uglavnom rezervisti. U odnosu na meč sa Mađariam promeniću samo ono što je neophodno. Još uvek nisam odlučio ko će da igra. Fizički ne možemo da podignemo igrače za nekoliko dana - to koliko su spremni je rezultat njihovog rada u kluboviam za koje igraju i kakvi su profesionalci.

Bonus video:

01:27

SVE OSIM UBEDLJIVE POBEDE NEĆE BITI USPEH SRBIJE! Đurović i Bjelinić o borbi za Evropsko prvenstvo: Ovo je dobro za naš fudbal!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.