"HOĆEMO DA ODEMO NA EURO U STILU!" Kapiten Tadić govorio o navici igranja na velikim takmičenjima (FOTO)
Dušan Tadić, Foto: Starsport©

"Posebno smo uzbuđeni"

"HOĆEMO DA ODEMO NA EURO U STILU!" Kapiten Tadić govorio o navici igranja na velikim takmičenjima (FOTO)

Dešavalo se, ali nebitno je kada se rešava, bitno je da se plasiramo. Sve ćemo učiniti da to i ostvarimo, rekao je kapiten

Objavljeno: 18:00h

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 15 časova dočekuju Bugarsku na stadionu Dubočica u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO.

Posle selektora Dragana Stojkovića Piksija, očekivanja je izneo i kapiten Dušan Tadić uoči odlučujućeg meča za plasman u Nemačku 2024. godine.

Пласман обезедио Sofascore

- Posebno smo uzbuđeni, došli smo do poslednje utakmice. U dobroj smo situaciji, hoćemo da krunišemo to dobrom igrom, da u stilu odemo na Evropsko prvenstvo. Dva Svetska prvenstva, sada nadamo se i Evropsko, nadamo se da će to postati normalno, da Srbija ide na svetska i evropska takmičenja. Svi koji smo u srpskom fudbalu u kakvom god svojstvu, želimo da to bude normalno, naše je da nastavimo i da to ide svojim tokom - počeo je Tadić.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Starsport

Kaže da ima motiv i da bi bio srećan da se Srbija kvalifikuje.

- Žao nam je što se sve rešava u poslednjem kolu, ali bismo svi pristali da se rešava u poslednjem kolu, ali da se kvalifikujemo. Dešavalo se, ali nebitno je kada se rešava, bitno je da se plasiramo. Sve ćemo učiniti da to i ostvarimo - kaže Tadić.

Dušan Tadić na utakmici protiv Crne Gore
Dušan Tadić na utakmici protiv Crne Gorefoto: Starsport©

Šta je adut Srbije protiv Bugara?

- Slažem se sa selektorom, to je najveći adut ove generacije, stručnog štaba, svih u Savezu - timska igra i zajedništvo. Zato smo se plasirali na Svetsko prvenstvo, kao i na prošlo, nadamo se da ćemo sada i na Evropsko. Nije bitno koliko si jak individualno. Fokusirani smo samo na to - rekao je Tadić.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Starsport©

Meč će gledati i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

- Nismo dugo igrali van Beograda. Mislim da sam poslednji put igrao u Novom Sadu ili Jagodini. I eto, bila je dobra atmosfera u Jagodini. Biće lepa atmosfera, biće dece i nadam se da će biti interesantno - istakao je Tadić.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Starsport©

Bugarski novinar je potom pitao Dušana Tadića kakav je selektor Piksi.

- On nas motiviše govorima, trudimo se da budemo maksimalno fokusirani. Ove utakmice, taj fokus ne sme da pobegne, ne sme da se slavi pre vremena. Hoćemo da odemo na EURO u stilu, da idemo na pobedu, jer to je ova Srbija, to je ova generacija, to je naš selektor, želimo pobedu, da uradimo to sa stilom - zaključio je Tadić.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.