OVAKO JE MIHA GOVORIO O BOMBARDOVANJU: Njegova ČUVENA PORUKA i dan danas SE PAMTI (FOTO)
Siniša Mihajlović, Foto: EPA/Simone Arveda

SETITE SE

OVAKO JE MIHA GOVORIO O BOMBARDOVANJU: Njegova ČUVENA PORUKA i dan danas SE PAMTI (FOTO)

Tragično preminuli Siniša Mihajlović je svoj uticaj koristio kako na terenu, tako i van njega, u kabinetima najvažnijih političkih figura

Objavljeno:

Danas se navršavaju pune 24 godine od datuma kada je na tlo Republike Srbije pala prva bomba u okviru NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Tragično preminuli Siniša Mihajlović je svoj uticaj koristio kako na terenu, tako i van njega, u kabinetima najvažnijih političkih figura.

Pamti se i dalje njegova kultna fotografija sa Dejanom Stankovićem, na kojoj stoji zagrljen sa majicom na kojoj ispisana poruka za prekid NATO bombardovanja u Jugoslaviji. Ona je ponovo postala aktuelna na društvenim mrežama.

– Tokom tog bombardovanja mi smo pokušavali na neki svoj način da doprinesemo i da promenimo malo mišljenje tih ljudi koji su pričali loše o Jugoslaviji, Jugoslovenima i Srbima. Iskoristili smo tu našu popularnost, igrajući fudbal imali smo mogućnost da sazovemo konferencije za štampu i da idemo na televizije, da na neki način prikažemo pravu istinu. Ono što se stvarno dešavalo ovde – izjavio je Siniša u jednom od intervjua za svog života.

Svi igrači Lacija su na meču protiv Milana nosili majice sa “Peace, no war”, čime su hteli da pruže podršku svom saigraču i našoj zemlji.

– Imao sam veliku potrebu da važnim ljudima u Italiji, odakle su poletali avioni da bombarduju Jugoslaviju, kažem da je to što čine neopravdano prema mom narodu. Lično sam zatražio prijem kod sekretara italijanske vlade Minotija i premijera D’Amate. Moja jedina molba njima upućena bila je ‘Šta vlada Italije može da učini da se to bombardovanje smiri?’ Ono što je sigurno, bio sam primljen odmah. Nisam bio iznenađen, jer znao sam kolika je moja popularnost u Italiji. Razgovarali smo sat vremena i dobio sam jedan iskren odgovor. Premijer D’Amata rekao mi je da su oni protiv bombardovanja, ali i da su nemoćni, jer Italija je članica NATO-a – rekao je Mihajović.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.