STRAHOVIT UDES SLAVNOG ŠPANCA: Pao pri punoj brzini, motor ga gurao po stazi i šljunku pa zakucao u zid! (VIDEO)
Medicinari ukazuju pomoć Polu Espargaru, Foto: EPA/Nuno Veiga

boli da se gleda

STRAHOVIT UDES SLAVNOG ŠPANCA: Pao pri punoj brzini, motor ga gurao po stazi i šljunku pa zakucao u zid! (VIDEO)

Ubrzo su se oko Espargara (31) našli brojni medicinski radnici koji su mu ukazali pomoć

Objavljeno:

Španski motociklista Pol Espargaro doživeo je jeziv udes na drugom treningu pred kvalifikacije za VN Portugala u MotoGP-ju.

Mlađi od braće Espargaro je u desetoj krivini staze "Algarve" izgubio kontrolu nad motociklom koji ga je potom gurao preko asfalta i šljunka dok su proklizavali. Tako je jahač KTM-a udario i u zid što je posebno zabrinjavajuće.

Ubrzo su se oko Espargara (31) našli brojni medicinski radnici koji su mu ukazali pomoć, a publici u Portimaou je zvanično javljeno da je španski vozač svestan, mada ozbiljno ugruvan u predelu grudi i leđa.

Iz KTM-a nema zvanične izjave o stanju u kom se nalazi Pol Espargaro, a momak iz Granojersa odveden je u medicinski centar. Potom je potvrđeno da je prebačen u bolnicu Faro na dalje preglede, ali dodatnih informacija nema.

Jedan od učesnika u ovom udesu bio je i Migel Oliveira, koji srećom nije doživeo ozbiljniji udarac.

- Ne znamo šta se tačno desilo. Izgleda kao da je ostao zaglavljen između motora, koji ga je udario, i zida. Nema povrede opasne po život, svestan je, ali ništa više ne znamo. Ide u Faro, u bolnicu, na dalje preglede - rekao je za SK Erve Ponšaral, šef tima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.