BOMBA BAJERNA: Potvrdili smenu Nagelsmana i imenovali Tomasa Tuhela za novog trenera!
Tomas Tuhel, Foto: Starsport©

zvanično je

BOMBA BAJERNA: Potvrdili smenu Nagelsmana i imenovali Tomasa Tuhela za novog trenera!

Nagelsmanu nije bilo dovoljno ni što je sa Bavarcima osvojio Bundesligu prošle sezone i dva Superkupa Nemačke, a ove sezone stigao do četvrtfinala Lige šampiona sa osam pobeda u isto toliko mečeva

Objavljeno: 18:28h
Nedeljko Đukić

FK Bajern Minhen izdao je saopštenje kojim je potvrdio smenu trenera Julijana Nagelsmana.

Svetski mediji su u četvrtak veče preneli neočekivanu vest da će Nagelsman biti smenjen, a upravo su se potvrdili i navodi ko će biti njegov naslednik.

- FK Bajern je oslobodio dužnosti trenera Julijana Nagelsmana. Generalni direktor Oliver Kan i sportski direktor Hasan Salihamidžić doneli su ovu odluku u konsultaciji sa predsednikom Herbertom Hajnerom. Nagelsmana će naslediti Tomas Tuhel.

Tomas Tuhel (49) je bez posla otkako je dobio otkaz u Čelsiju u prvom delu sezone. Prethodno je sa "Plavcima" iz Londona osvojio titulu prvaka Evrope.

Radio je još u Augzburgu, Majncu, Borusiji Dortmund i Pari Sen Žermenu. Inače je blizak prijatelj Nagelsmana. Sa velikanom iz Minhena je potpisao ugovor do leta 2025.

Mladi stručnjak Julijan Nagelsman (35) je viđen kao pravi naslednik Jirgena Klopa i Tomasa Tuhela, a vezista/defanzivac Bajerna Džošua Kimih je rekao kako je u pitanju jedan od tri najbolja trenera s kojim je radio.

Julijan Nagelsman
foto: EPA/Daniel Kopatsch

Nagelsmanu nije bilo dovoljno ni što je sa Bavarcima osvojio Bundesligu prošle sezone i dva Superkupa Nemačke, a ove sezone stigao do četvrtfinala Lige šampiona sa osam pobeda u isto toliko mečeva.

Zabrinjavajuća je bila forma u domaćem prvenstvu mada Bajern ima samo bod manje od vodeće Borusije Dortmund.

Nagelsman je trenersku karijeru počeo u Hofenhajmu, nakon čega je stigao u RB Lajpcig, pa u Bajern. Spekuliše se da bi mogao da nasledi Karla Anćelotija u Real Madridu ili ode u Totenhem umesto Antonija Kontea.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.