JOŠ JEDNA LEGENDA ARSENALA I REALA ZAVRŠILA KARIJERU: Posle Adebajora, i Mesut Ezil rekao 'DOSTA' fudbalu!
Mesut Ezil, Foto: EPA/Will Oliver

SVETSKI PRVAK U PENZIJI

JOŠ JEDNA LEGENDA ARSENALA I REALA ZAVRŠILA KARIJERU: Posle Adebajora, i Mesut Ezil rekao 'DOSTA' fudbalu!

Sada se radujem svemu što me čeka sa mojom divnom suprugom i ćerkama - poručio je Nemac

Objavljeno:

Bivši fudbaler Real Madrida, Arsenala i reprezentacije Nemačke, Mesut Ezil, saopštio je danas da je završio karijeru u 35. godini.

- Nakon pažljivog razmatranja, objavljujem da se odmah povlačim iz profesionalnog fudbala. Imao sam privilegiju da budem profesionalni fudbaler gotovo 17 godina i neverovatno sam zahvalan na prilici. Ali, poslednjih nedelja i meseci doživeo sam neke povrede i postajalo je sve jasnije da je vreme da napustim veliku fudbalsku scenu - naveo je Ezil u objavi na Instagramu.

Poslednju utakmicu Ezil je odigrao 2. februara za istanbulski Bašakšehir protiv Kajzerispora (0:1) u turskoj Superligi. To je bila tek druga utakmica u kojoj je bio starter otkako je prošlog leta prešao iz Fenerbahčea.

- Ovo je bilo neverovatno putovanje puno nezaboravnih trenutaka i emocija. Želim da se zahvalim svojim klubovima Šalkeu, Verderu iz Bremena, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu i Bašakšehiru, trenerima koji su me podržavali i saigračima koji su mi postali prijatelji - naveo je Nemac turskog porekla.

On je posebno zahvalio porodici i najbližim prijateljima koji su ga pratili i podržavali i u dobrim i u lošim trenucima.

- Hvala i svim mojim navijačima koji su mi iskazivali ljubav bez obzira na situaciju i za koji klub igram. Sada se radujem svemu što me čeka sa mojom divnom suprugom Amine i mojim divnim ćerkama Edom i Elom, ali budite sigurni da ću se s vremena na vreme javljati putem društvenih mreža - naveo je Ezil.

Tokom karijere Mesut Ezil je odigrao 598 utakmica, postigao je 98 golova i osvojio devet trofeja, među kojima titulu u Španiji sa Realom i četiri FA kupa sa Arsenalom.

Igrao je za mlade selekcije Nemačke, a za A tim odigrao je 92 utakmice, postigao 23 gola i osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Dan ranije, od fudbala se oprostio još jedan viši igrač Arsenala i Reala, Emanuel Adebajor (39).

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.