KAKVE SU ŠANSE DA SE PLASIRAMO NA EP? Srbija rame uz rame sa velikanima, jedna stvar će posebno razljutiti navijače
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport

očekivano ili ne?

KAKVE SU ŠANSE DA SE PLASIRAMO NA EP? Srbija rame uz rame sa velikanima, jedna stvar će posebno razljutiti navijače

Ako je suditi po statistici, bilo bi pravo iznenađenje da se ponovo ne nađemo među najboljim evropskim selekcijama

Objavljeno: 13:37h

Fudbaleri Srbije počinju pohod na Evropsko prvenstvo u petak protiv selekcije Litvanije na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45, a već su izašle prve predikcije raspleta po grupama.

"Orlovi" se nalaze se u grupi G, gde su još i Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija, a dve prvoplasirane ekipe će se na kraju plasirati na Evropsko prvenstvo.

Statističari sajta "Gracenote" bavili su se početkom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu i uradili su predikciju o plasmanu na završno takmičenje.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport

Trenutni renking, jačina ekipa, kao i jačina grupe, uticali su kao faktori u izračunavanju procenata.

Prema rezultatima, Srbija je među ekipama kojima se daju najveće šanse za prolaz grupe, a to je čak 86 odsto, koliko se daju šanse i Francuzima, finalistima Svetskog prvenstva.

Ubedljivo najveći procenat ima Portugalija, kojoj su izračunali da je čak 96 odsto da će igrati na Evropskom prvenstvu. Ispred Srbije su još i Švajcarska koja je i dalje bolna tema navijačima u Srbiji (90%), Hrvatska (90%), Španija (90%), Belgija (88%), Danska (88%) i Holandija (87%).

Interesantno je da je Srbija ispred velesila poput Italije (78%) i Engleske (77%), a kada je naša grupa još u pitanju, najveće šanse se pored Srbije daju Mađarima, na koje je procenat da će igrati na Mundijalu 74 odsto.

Na Evropskom prvenstvu 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, što je povećanje od osam reprezentacija u odnosu na ranija takmičenja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.