FSS ZASUKAO RUKAVE! Posle Samaradžića, Srbija krade još jednog talenta - Piksi blista od sreće!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

otkriveno o kome se radi

FSS ZASUKAO RUKAVE! Posle Samaradžića, Srbija krade još jednog talenta - Piksi blista od sreće!

Selektor nije želeo da otkrije identitet, ali je sada sve poznato

Objavljeno: 10:45h

Fudbalska reprezentacija Srbije će posle Lazara Samardžića dobiti još jedno pojačanje!

FSS je ozbiljno rešio da sve talentovane fudbalere srpskog porekla "privoli" našem timu, a jedan od novih projekata je Darian Maleš.

Maleš ima 21 godinu, pokriva mesto centralnog veznog, može da se pridoda i napadu, a ove sezone u dresu Bazela je ostvario učinak od devet golova i deset asistencija. Sa švajcarskim timom dogurao je do četvrtfinala Lige konferencije, gde je nedavno eliminisao Slovan i biće uskoro u prilici da odmeri snage sa Nicom.

Darin Maleš
Darin Malešfoto: EPA-EFE/PHOTOLURE

Prema saznanjima Kurira upravo je Darian Maleš momak na koga je selektor Dragan Stojković mislio u ponedeljak tokom obraćanja na početku priprema za start kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, kad je pomenuo da je reč o kvalitetnom igraču, ali nije otkrio njegov identitet.

Maleš je rođen 3. maja 2001. u Lucernu, ali je poreklom iz Republike Srpske i to mu omogućava da obuče dres Orlova, maltene po istom principu kao što su u poslednje vreme uradili Stefan Mitrović, Mile Svilar, Lazar Samardžić, Vladan Kovačević...

Prošao je sve mlađe reprezrentativne kategorije Švajcarske, 11 puta je bio mladi reprezentativac.

Što se tiče klupske karijere, Darian Maleš je posle staža u rodnom Lucernu prešao u Inter septembra 2020. za 2.500.000 evra, a Nerazuri ga slali na pozajmice Đenovi i Bazelu, gde je i sad.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.