"PARTIZAN IMA KVALITET DA POBEDI NA MARAKANI I MOŽE DIREKTNO U LŠ"! Reči Saše Ilića oduševiće Grobare (VIDEO)
Saša Ilić iz perioda tokom igračkih dana u Partizanu, Foto: Starsport©

"IZBACIĆEMO ŠERIF"

"PARTIZAN IMA KVALITET DA POBEDI NA MARAKANI I MOŽE DIREKTNO U LŠ"! Reči Saše Ilića oduševiće Grobare (VIDEO)

Uvek je derbi stvarao neke nove junake i nadam se da će taj junak biti iz redova Partizana, rekao je legendarni kapiten crno-belih

Objavljeno:

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić (45) trenutno je trener bugarskog CSKA iz Sofije i bio je gost "Partizanovog podcasta" u Turskoj tokom priprema.

Voditelj je upitao čuvenog Saleta da li podržava reči Grobara da i kada ne valja bez titule pet godina treba "još više voleti Partizan".

- Kada je dobro i kada je loše, jednostavno Partizan se voli i voleće se do kraja života. Sigurno da nismo navikli, otkako sam ja počeo da igram nije bio ovako dug period da nismo uzeli prvenstvenu titulu. Dođu tako neke godine, ali mislim da to neće dugo trajati i da će se Partizan u najskorijem roku se vratiti na pobednički kolosek i uzimati titule, trofeje i igrati Evropu - rekao je Ilić.

Saša Ilić
Saša Ilićfoto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saša je rekorder "parnog valjka" po broju utakmica, a stao je na 861 uz 243 gola i 18 trofeja, a dotakao se odličnim igrama crno-belih u Evropu.

- Velike stvari za srpski fudbal, ali i za Partizan. Pravi odlične rezultate u Evropi, prošao je tešku grupu. Svi se nadamo, ne nadam se, ja sam uveren da Partizan ima velike šanse da eliminiše Šerif. Ne treba se zanositi da Partizan može osvojiti Ligu konferencija, ali svaki naredni stepen koji prođe biće veliki uspeh za Partizan - istakao je strateg jesenjeg prvaka naše komšijske zemlje.

Saša Ilić
Saša Ilićfoto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Nastavio je u istom dahu o aktuelnoj sezoni svog voljenog tima u Evropi.

- Partizan je dvaput pobedio Keln, ali mi smo malo nerealni kada je izvučen Šerif. Svi očekuju lagan prolaz, ali ljudi moraju da budu svesni da velike razlike između timova više nema. Partizan mora maksimalno ozbiljno da shvati tu utakmicu. Mi imamo veliku prednost, naš stadion i navijače i nadam se da će uz njihovu pomoć proći Šerif.

1 / 18 Foto: Starsport©

Da li mislite da sadašnja generacija Partizana može da ponovi uspehe iz Njukasla i Brisela i plasira se u grupnu fazu Lige šampiona?

- Mi svi to želimo. Ove sezone prvak ide direktno u Ligu šampiona i to je ono za šta se treba boriti, koliko god je situacija teška. Realno, deset bodova u našoj ligi je velika prednost, ali nikada ne treba odustajati. Postoji i drugi put, a to su kvalifikacije i taj put je mnogo teži. Igraće protiv ekipa koji su bili drugi ili treći u najboljim ligama, ali postoji određena šansa. Ja bih voleo da Partizan bude prvi i bude direktno u Ligi šampiona što je teško, ali nije izvodiljivo i ponavljam, treba se boriti do kraja. Ponavljam, kvalifikacije su izuzetno teške, treba imati dozu sreće i ja se nadam da će imati.

Crvena zvezda ima deset bodova prednosti, ali mnogi smatraju da je šansa crno-belih pobeda u večitom derbiju na stadionu večitog rivala 1. marta.

Šta treba da se uradi kako bi se osvojila Marakana pred punim stadionom?

- Nisam ni ja toliko puno puta pobeđivao na Marakani, a igrao sam puno derbija tamo. Postoji šansa. Derbi je specifična utakmica i sve zavisi od inspiracije nekog pojedinca. Uvek je derbi stvarao neke nove junake i nadam se da će taj junak biti iz redova Partizana. Pre toga, Partizan mora iskoristiti ostale utakmice i onda otići tamo samouvereno, bez nekog velikog opterećenja jer nema šta preterano da izgubi. Ubeđen sam da ima kvalitet da pobedi na Marakani, ali sam siguran da je to izuzetno teško.

Saša Ilić i Nenad Milijaš - Bivši kapiteni Partizana i Crvene zvezde
Saša Ilić i Nenad Milijaš - Bivši kapiteni Partizana i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Poruka za kraj za navijače Partizana.

- Navijači Partizana su svesni da je igračima Partizana njihova podrška potrebna. Jednostavno, ako ih bude više, biće lakše igračima. Ja sam svestan da navijači Partizana nisu navikli da Partizan ne bude prvi. Sada se desila malo drugačija situacija, ni to neće trajati večno, promeniće se. Jedino uz njihovu podršku igrači Partizana koji su trenutno i koji su u klubu mogu da daju više i oni moraju da budu svesni da oni bez njihove podrške igrači ne mogu da daju svoj maksimum i da su im potrebni. Ja mislim da će se napraviti taj balans, ali za to su zaslužni igrači, ako prave rezultate, više navijala će dolaziti i sve je to uzajamno povezano - zaključio je Ilić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.