I NJIH SU ŽENE PRATILE U KATAR, ALI NE STARLETE I MANEKENKE: Igrači Maroka slave trkom u zagrljaj majkama! (VIDEO)
Foto: Fadel Senna / AFP / Profimedia, Friedemann Vogel, JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

"ZA NJIH IGRAMO"

I NJIH SU ŽENE PRATILE U KATAR, ALI NE STARLETE I MANEKENKE: Igrači Maroka slave trkom u zagrljaj majkama! (VIDEO)

Marokanci su hit Svetskog prvenstva, ali njihovi junaci su njihovi roditelji - Hakimijevi i selekotorovi poljupci i zagrljaji upućeni su majkama, a Bufalov ples sa mamom je obišao svet

Objavljeno: 15:52h
Nedeljko Đukić

Najpopularniji sport na svetu. Svetsko prvenstvo u istom. Sve oči sveta od 20. novembra uprte su u dešavanja u malenoj, ali prebogatoj zemlji na Arabijskom poluostrvu. Ko je mogao da ode u Katar, tamo je. Glamur se iskupio da gleda najbolje fudbalere sveta koji su i sami zbog pažnje koju sport kojim se bave izaziva (i novca koji im donosi) deo tog glamura.

A njih po pravilu prate vanredne lepotice koje u ložama ili prvim redovima tribina skreću više pažnje nego njihovi izabranici na terenu. Brojne selekcije su dozvolile da WAGs (wives and girlfriends - supruge i devojke) fudbalera dolaze u njihovu bazu jer očigledno smatraju da će tako smanjiti tenziju kod igrača. Te reprezentacije uglavnom nisu dogurale dokle se očekivalo od njih...

A koji recept su primenili u Maroku - najvećoj senzaciji Mundijala, ekipi koja će u sredu od 20 časova igrati polufinale sa braniocem titule, Francuskom?

Očigledno je da vlada odlična atmosfera u redovima "Atlaskih lavova" - njihovi fudbaleri to pokazuju i tokom igre i tokom proslave golova, interakcije sa navijačima... Ali, ono što najviše upada u oči je kod koga veliki broj Marokanaca trči po završetku utakmica. Idu u zagrljaj ne nekih svojih lepših polovina, manekenki i starleta

Posle prvog šoka koji je Maroko priredio na ovom SP, jedan od njihovih najpoznatijih asova Ašraf Hakimi je poleteo ka prvim redovima tribina gde je izgrlio ne neku preplanulu barbiku napućenih usana i zanosnih oblina, već svoju majku. Ona ga je poljubila u obraz a on nju u čelo i sutradan se ovu sliku podelio na Instagramu uz opis:

- Volim te, mama!

Kasnije je španski TV program 'El Chiringuito' objasnio zašto su mu roditelji prva motivacija.

- Moja majka je bila čistačica, a otac ulični prodavac. Oni su dali svoje živote za mene. Uskratili su mnoge stvari mojoj braći i sestrama da bih ja, jedan od nas, uspeo. Danas igram za njih.

Još jedna velika zvezda, golman Jasin Bunu, poznatiji kao Bono, klasu je potvrdio u penal seriji protiv Španije, a način na koji je njegova majka pokušala "bacila čini" na Serhija Busketsa je postao hit na internetu. Bono je odbranio...

Posle meča sa Portugalom Bono je bio u centru pažnje jer je ostao na terenu da brani penale svom malom sinu.

Ali najveći hit je bilo slavlje napadača Sofijana Bufala koji je posle eliminacije Portugalaca, plesao i igrao sa svojom razdraganom mamom!

Po instrukcijama selektora Valida Regragija i predsednika Saveza Fuzija Lekže, fudbaleri Maroka su u Katar mogli da povede odabrane članove porodice, a mnogi su iskoristili priliku da povedu roditelje. Pa i sam Regragi!

Čim je postao selektor umesto Vahida Halilhodžića, rekao je:

- Naš uspeh nije bio moguć bez naših roditelja. Nije ni sad.

- Tokom cele njegove igračke i trenerske karijere, nikada nisam putovala da ga gledam. Živim u Francuskoj više od 50 godina i ovo je prvo takmičenje zbog kog sam otišla iz Pariza - rekla je selektorova majka Fatima za marokanski sportski kanal Arijadija.

Neposredno nakon što je obezbedio kvalifikacije u osminu finala, Regragi, koji je rođen u Francuskoj, priznao je da je razmišljao o Svetskom prvenstvu 1986. godine, kada je ekipa poslednji put izašla iz grupne faze.

- U to vreme sam živeo u francuskom predgrađu, a kada je Maroko pobedio Portugal, to je bio najsrećniji dan u mom životu - rekao je on.

Nekoliko dana kasnije sa svojim "Lavovima" je srušio Španiju, pa i taj Portugal i sad je valjda još srećniji i ponosniji.

A kad god bi kamere i mikrofoni bili upereni u roditelje marokanskih igrača, oni bi govorili kako na ceo tim gledaju kao na svoju decu.

A ti igrači su kao i selektor Regragi u velikom broju rođeni van Maroka - čak 14 od 26 igrača! Ali, svi su izabrali da brane boje zemlje svog i porekla svojih roditelja i čine to fanatičnom borbenošću i požrtvovanjem.

Otac napadača Zakarije Abuklala, Tarek, rekao je kratko i jasno za svog sina:

- On je rođen u Holandiji i tamo ima sve što mu treba, ali naša krv je marokanska.

Bilal El-Kanus je izuzetno talentovani vezista Genka, rođen u Belgiji, a njegov tata je bio još konkretniji u odgovoru na pitanje zašto je njegov sin odlučio da igra za Maroko.

- Srce mu je tako reklo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.