ŠTA JE ORLOVE KOŠTALO NEUSPEHA NA MUNDIJALU? Povrede, fizička sprema ili nešto treće... (ANKETA)
Fudbaleri Srbije, Foto: EPA/Neil Hall

da vidimo

ŠTA JE ORLOVE KOŠTALO NEUSPEHA NA MUNDIJALU? Povrede, fizička sprema ili nešto treće... (ANKETA)

Veliki problem Stojković je imao sa povređenim igračima

Objavljeno: 15:38h

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru već u grupnoj fazi, posle poraza od Brazila i Švajcarske i remija protiv Kameruna.

Ovaj rezultat je sigurno ispod očekivanja cele nacije koja se nadala da bi Orlovi, predvođeni Draganom Stojkovićem na klupi, mogli do istorijskog uspeha na Mundijalima.

Ipak, to se nažalost nije dogodilo. Srbija je u prvom meču izgubila od Brazila sa 2:0, dok je u drugom viđena prava drama kada su Orlovi prvo gubili od Kameruna, pa onda preokrenuli rezultat na 3:1, krenuli su da postignu i ćetvrti i možda i peti gol, ali umesto toga desilo se sasvim suprotno. Kamerunci su uspeli da izjednače rezultat i tako otkinu dva boda Srbiji.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Poslednji meč u grupi je bio okršaj ljutih rivala Srbije i Švajcarske. Našim fudbalerima je u glavi idalje bio onaj susret od pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji kad su Švajcarci uspeli da preokrenu i pobede sa 2:1.

I u Kataru je bio gotovo identični scenario, prvo su poveli Švajcarci, a onda su ubrzo rezultat preokrenuli Mitrović i Vlahović, da vi lagano dozvolili da se Sajdžije lagano vrate i na kraju slave na ovoj utakmici i tako obezbede plasman u osminu finala Mundijala u Kataru.

Strahinja Pavlović, Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, Srđan Babić, Uroš Račić, Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: EPA/ROLEX DELA PENA

Kao i na prethodnim i na ovom prvenstvu sveta Srbiju su pratile razne nedaće.

Veliki problem Stojković je imao sa povređenim igračima. Još na okupljanje u Staroj Pazovi video je da nešto nije uradu i da udarne igle tima (prema njegovim rečima) Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu dovoljno spremni za Mundijal, uprkos velikim naporima ljudi iz medicinskog dela.

Tačno se videlo da Mitrović nije na svom nivou, da to nije onaj napadač iz kvalifikacija koji je rešetao mreže svih rivala. Iako ga moramo pohvaliti da je i takav odigrao sve tri utakmice. Dok sa druge strane Dušan Vlahović je imao skromniju minutažu od Mitrovića, ali kao što je slučaj sa napadačem Fulama i igrač Juventusa je bio daleko od svoje prepoznatljive forme.

Uz njih dvojicu, probleme sa povredama su mučile i Kostića, Veljkovića, Sergeja Milinković Savića, kao i Strahinju Pavlovića, ali svi su oni stegli zube i igrali na ovom Mundijalu, ali nažalost njihov trud nije bio nagrađen pobedom i prolaskom u osminu finala.

Sergej Milinković-Savić, Fudbalska reprezentacija Srbije, Filip Kostić
foto: EPA/Neil Hall

Mi vas pitamo, šta je po vama glavni razlog lošeg rezultata Srbije na Mundijalu, da li su povrede ili neke van fudbalske priče ( o kojima ovde ne želimo da pričamo).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.