PIKSI SPUŠTA LOPTU: Nikakva tragedija nije i ako ne budemo prvi, ali...
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

TIHA VODA BREG RONI

PIKSI SPUŠTA LOPTU: Nikakva tragedija nije i ako ne budemo prvi, ali...

Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu, nismo pričali o Norveškoj. Ovo nam je prioritet i to tako treba da ostane

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 dočekuje Švedsku na stadionu Crvene zvezde u utakmici 5. kola grupe B4 Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković Piksi je tim povodom održao konferenciju za medije.

Pitanje koje je dobio od novinara "L'Ekipa" je bilo o važnosti Lige nacija.

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Obe utakmice očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Jučerašnje utakmice i one od pre to pokazuju. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobo protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata.

Fudbalska reprezentacija Švedske, Emil Forsberg
foto: EPA/Andy Buchanan

Za sada ne prebacuje fokus na Norvešku.

- Za razliku od juna kada smo imali naporan tempo, ovde je samo dve utakmice. Nema prostora ni potrebe za improvizacije, nečim što bih ja vas impresionirao. Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu, nismo pričali o Norveškoj. Ovo nam je prioritet i to tako treba da ostane. Igrači znaju koju odgovornost nose, da uvek treba maksimum kada se igra za nacionalni tim. Imperativ je pobeda, ali neće biti lako. Puno poštujem Švedsku, a na kraju sve zavisi od nas. Ako mi budemo na svom mestu, a moramo da budemo... Smatram da dve utakmice nose veliku važnost... Nikakva tragedija nije i ako ne budemo prvi. Ali nemojte da sumnjate da ćemo pokušati da dođemo do pobeda.

Dragan Stojković Piksi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

O eventualnom timu Švedske koji će zaigrati od starta u subotu.

- Ne interesuje mi tim Švedske i ko će igrati i da li će igrati. Moj tim me interesuje, naravno da znam ko igra za Švedsku, ali to je dovoljno da ja znam, neću njih da opterećujem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.