DEBITOVAO U REPREZENTACIJI SA 38 GODINA: Tadićev saigrač brani VRHUNSKI, ali legende ga napadaju bez razloga!
Remko Pasfer, Foto: EPA/Erdem Sahin

zamalo rekorder

DEBITOVAO U REPREZENTACIJI SA 38 GODINA: Tadićev saigrač brani VRHUNSKI, ali legende ga napadaju bez razloga!

Pasfer je sve iznenadio sjajnim partijama i odbranama, kako u Erediviziji, tako iu Ligi šampiona, ali neki ne praštaju "velike" godine čak ni golmanima

Objavljeno:

Golman Ajaksa Remko Pasfer postao je drugi najstariji debitant u istoriji fudbalske reprezentacije Holandije koja je u četvrtak veče igrala protiv Poljske.

Pasfer je na utakmici Grupe A4 Lige nacija u trijumfu Holandije nad Poljskom (2:0) stao na gol sa 38 godina i 318 dana. Ispred njega je samo, takođe čuvar mreže, Sander Boshker (nema slova Š u holandskom), koji je 2010. godine debitovao za "Lale" u utakmici protiv Gane, kada je imao 39 godina i 224 dana.

Remko Pasfer
foto: EPA/Lezsek Szymanski

Iskusni saigrač kapitena srpske reprezentacije Dušana Tadića u karijeri je nastupao za Tvente, Herakles, Go Ahed Igls, PSV, Vitese, a od 2021. brani za "Kopljanike" iz Amsterdama.

Na gol je stao spletom okolnosti. Prvo je Andre Onana suspendovan zbog navodnog dopinga, a onda se povredio iskusni Marten Stekelenburg. Ali, Pasfer je sve iznenadio sjajnim partijama i odbranama, kako u Erediviziji, tako iu Ligi šampiona. Zablistao je i protiv Liverpula u 2. kolu ovogodišnje LŠ-a, ali nije mogao ništa kod dva gola "Crvenih".

Remko Pasfer
foto: EPA/Olaf Kraak

Ipak, njegovo pojavljivanje u reprezentaciji naišlo je na osudu legendi holandskog fudbala.

- Ovo je veliko iznenađenje. Imali smo ranije Stekelenburga, koji je odjednom postao prvi golman reprezentacije, ali je imao neki CV. Međutim, ovaj golman nema. Ne vidim kako bi on mogao da bude prvi golman Holandije na Svetskom prvenstvu. Lako je biti golman u Ajaksu, gde nemaš puno posla - pregrub je Pjer fan Hojdonk.

Ovakva ocena možda i ne čudi od legende Fejenorda, ali i bivši ljubimac navijača Ajaksa, Rafael fan der Fart, bio je nemilosrdan prema Pasferu.

- Imati 39-godišnjeg golmana na Svetskom prvenstvu bi bilo previše. Mislim da će Silesen braniti.

Jasper Silesen je takođe bivši golman Amsterdamersa, član je reprezentacije od 2013. mada mu se karijera strmoglavila po odlasku u Barselonu. Nastupao je zatim za Valensiju, pa se vratio u domovinu i postao član NEK-a.

Ono što je sigurno je da u Katar neće ići Tim Krul koji je odbio poziv selektora Luija fan Hala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.