LGBT NAVIJAČ ZAPRETIO KATARCIMA: Imam odnose sa drugim muškarcima, NAVIKNITE SE NA TO ili se ostavite fudbala!
Foto: EPA/Tobias Hase

ko će izgurati svoje?

LGBT NAVIJAČ ZAPRETIO KATARCIMA: Imam odnose sa drugim muškarcima, NAVIKNITE SE NA TO ili se ostavite fudbala!

Biće im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uslov da svoju seksualnost ne ističu javno - odgovorili su domaćini SP

Objavljeno:

Organizator svetskog prvenstva u Kataru našao se u sukobu sa LGBT populacijom, a isti se samo produbljuje kako se Mundijal bliži.

Domaćini su jasno upozorili pripadnike ove populacije da javno ne ističu svoju seksualnu orijentaciju ili bi se mogli suočiti s teškim posledicama.

Predsednik organizacionog odbora Svetskog prvenstva u Kataru Naser Al-Kater pre nekoliko meseci je postavio jasna pravila ponašanja za LGBT osobe. Mogu doći na prvenstvo, ali uz pridržavanje pravila.

- Homoseksualnost kod nas nije dozvoljena, ali obećavam vam da će sve LGBT osobe biti sigurne tokom Svetskog prvenstva. Biće im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uslov da svoju seksualnost ne ističu javno. Molimo ih da to poštuju. Oni dolaze kao navijači i biće im omogućeno da navijaju - rekao je Al-Kater.

Svetsko prvenstvo u Kataru
foto: Printscreen/Youtube/Road to 2022

Zanimljiva situacija vezana za Katar i SP desila se pre nekoliko dana u Nemačkoj. Predstavnik Asocijacije navijača Nemačke Dario Minden, koji je i gej, održao je govor pred katarskim ambasadorom.

Odlučio je da kaže apsolutno sve. Katarski ambasador je u neverici slušao reči koje je Minden izgovarao i kiselo se smejao.

- Ja sam muškarac i volim muškarce. Nemojte da se šokirate, ali imam odnose s drugim muškarcima. To je normalno i naviknite se na to ili se ostavite fudbala - zaoštrio je odmah Minden i nastavio:

- Najvažnije pravilo u fudbalu je: Fudbal je za sve. Nije bitno jesi li lezbijka, jesi li gej - fudbal je za sve. Za dečake, za devojčice, za sve.

Počeo je zatim da naređuje i uslovljava Katarce.

- Ukinite smrtnu kaznu. Ukinite sve kazne za one koji javno ističu svoju seksualnost. Pravilo da je fudbal za sve je veoma važno. Ne možemo vam dozvoliti da ga prekršite bez obzira koliko ste bogati. Dobrodošli ste u fudbalsku zajednicu i kao domaćini velikog turnira, ali u sportu je tako, morate prihvatiti pravila - rekao je Minden.

"Nećemo menjati veru na 28 dana zbog LGBT populacije"

Šef obezbeđenja Mundijala Abdulah Al Nasari prošle godine je saopštio kako Katar zbog LGBT populacije neće menjati veru na 28 dana.

- Ako želite da ističete LGBT populaciju, to radite u društvu gde će to biti prihvaćeno. Nemojte dolaziti kod nas i vređati čitavo društvo. Nećemo zbog vas menjati svoju veru na 28 dana - rekao je on.

Zastave na stadionima koje pripadaju LGBT populaciji biće uklonjene. Kazne za one koji istaknu zastavu biće žestoke.

- Kada navijač podigne LGBT zastavu, mi ćemo je ukloniti kako bismo ga zaštitili. Neko bi ga mogao napasti. Ako ste već kupili kartu, došli ste na utakmicu, a ne da iskazujete svoje stavove - rekao je on.

Isto važi i za sve političke i propagandne parole, ali niko iz drugih sfera ne traži poseban tretman poput LGBT populacije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.