KAO U LOGORU: Navijači će u Kataru davati 200 € za noć za smeštaj u KONTEJNERIMA! Ko ima za ŠATOR je srećnik (FOTO)
Nije čudo što je sve više novca u FIFA i UEFA, Foto: Profimedia

užas

KAO U LOGORU: Navijači će u Kataru davati 200 € za noć za smeštaj u KONTEJNERIMA! Ko ima za ŠATOR je srećnik (FOTO)

Navodno, sve moguće je urađeno da sve selekcije imaju što bolje uslove i klimatizovane prostorije, ali druga je priča sa navijačima

Objavljeno:

FIFA je poremetila kalendar takmičenja u sezoni 2022/23 kao nikada pre u istoriji fudbala. Katar je pod sumnjivim okolnostima dobio organizaciju Svetskog prvenstva, a isto se po prvi put održava u novembru i decembru jer je tada u bogatoj državi Arabijskog poluostrva najmanja vrućina.

Navodno, sve moguće je urađeno da sve selekcije imaju što bolje uslove i klimatizovane prostorije, ali druga je priča sa navijačima. A kako se često ističe, zbog njih se igra... Ne znamo da li je baš tako, ali se u svakom slučaju od njih živi.

Svetsko prvenstvo u Kataru
foto: AP

Utakmica domaćina Katara i Ekvadora otvoriće Mundijal na stadionu "Al Bajt" 20. novembra, čime će otpočeti nešto manje od mesec dana najvećeg fudbalskog događaja.

Iako je turnir "iza ugla", mnogo toga još uvek nije spremno u Kataru, pošto se ova mala zemlja i dalje priprema za planetarni spektakl. Britanski mediji posetili su lokacije gde će hiljade i hiljade navijača stići, a osim hotelskog smeštaja, mnogi fanovi biće naseljeni u kontejnerskom smeštaju!

Već je dosta priče bilo o stadionu "974", koji u osnovi čine 974 kontejnera i koji će posle turnira biti iskorišćeni u druge svrhe. Ali "Dejli mejl" je nedavno posetio Katar i otkrili su iz prve ruke kako teku užurbane pripreme za dolazak velikog broja turista i navijača zbog SP-a.

Svetsko prvenstvo u Kataru
foto: Printscreen/Youtube/Road to 2022

Pomenuti list je izrazio zabrinutost zbog rokova, ali i izgleda kompleksa kontejnera u kom će brojni navijači biti smešteni. Smeštaj u šatorima stoji 400 evra za noćenje, a u kontejnerima je on 200 evra. Ipak, ni jedno ni drugo ne izgleda primamljivo.

- Šatorsko naselje je i dalje u izgradnji, a nalazi se u pustinji, na kraju slepe ulice, i to 40 minuta vožnje od centra Dohe. Navijačima će navodno na raspolaganju biti bazeni, teretana, teniska igrališta i klimatizacija. U kompleksu se ne prodaje alkohol, ali je plaža jako blizu. Tamo će navodno moći da se kupi alkohol - piše "Dejli mejl".

- Šatorsko naselje je luksuz u poređenju s kontejnerima koji izgledaju naročito neprimamljivo. Sve podseća na nekakav logor za ratne zarobljenike s nizom kontejnerskih kućica koje se protežu pola kilometra u dužinu. Nije poznato ima li svaka kućica svoj WC ili će ga navijači deliti.

Ova dva naselja su, međutim, finansijski najprihvatljivija. Hotelski smeštaj u Dohi je jako brzo rasprodat, a ono malo soba što je ostalo, košta i po nekoliko hiljada evra. "Dejli mejl" piše da se veliki broj navijača odlučio da im baza bude u Dubaiju, koji je u UAE udaljen 650 kilometara od Dohe. A ka Kataru će moći da putuju avionom, morskim putem ili drumskim saobraćajem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.