RUSI ZAROBILI PETORICU BRITANACA U DONBASU: Spasio ih Roman Abramovič!
Roman Abramovič, Foto: EPA/Anthony Anex

filmska priča

RUSI ZAROBILI PETORICU BRITANACA U DONBASU: Spasio ih Roman Abramovič!

Abramovič je jedan od najbogatijih Rusa, a dugo godina bio je vlasnik Čelsija, sve dok nije počeo rat, a nakon uvedenih sankcija bio je prinuđen da proda londonski klub

Objavljeno:

Jedan od petorice Britanaca koje su zarobili separatisti koje podržava Rusija u istočnoj Ukrajini otkrio je da je Roman Abramovič pomogao u pregovorima o njihovom oslobađanju.

Petorica Britanaca ukrcali su se u četvrtak u 12.35 sati na let iz međunarodne vazduhoplovne luke King Kalid u Saudijskoj Arabiji na putu za londonski Hitro kako bi ih ispitali zvaničnici britanske vlade pre nego što im je dopušteno da se sastanu sa svojim porodicama. Njih su ruski otmičari oslobodili u sredu ujutro.

Jedan putnik na letu, inženjer Alek Petet, rekao je da je razgovarao s muškarcima nakon što je čuo da je jedan od njih upucan dok su bili u Ukrajini.

Petet je rekao da je pet Britanaca sedelo zajedno i da su izgledali iscrpljeno nakon iskušenja, ali su ostali dobrog raspoloženja i rado su razgovarali s ostalim putnicima.

- Očito im je bilo olakšanje što su se vratili kući nakon svega što su prošli. Svi su bili prilično umorni i rekli su da su ih teško pretukli pobunjenici iz Donbasa i ruska tajna policija, ali ipak su se izvukli i uspeli da ispričaju svoju priču - rekao je Petet.

- Jedan od muškaraca, Endrju Hil, rekao je da je Roman Abramovič pomogao da se osigura njihovu bezbednost kao deo grupe uključene u pregovore o njihovom oslobađanju. Nije znao puno više o tome, ali je bio vrlo zahvalan - dodao je.

Roman Abramovič, Fudbal, Sport
foto: Profimedia

Veruje se da su Džon Harding, Dilan Hili i Endrju Hil pušteni zajedno sa Šonom Pinerom i Ejdenom Aslinom u sklopu razmene između Ukrajine i Rusije .

Abramovič je jedan od najbogatijih Rusa, a dugo godina bio je vlasnik Čelsija, sve dok nije počeo rat, a nakon uvedenih sankcija bio je prinuđen da proda londonski klub američkom biznismenu Tomu Boeliju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.