O ČEMU SE OVDE RADI? Samardžić se obećao Srbiji, a njegove reči se nimalo neće dopasti Piksiju!
Lazar Samardžić, Foto: GABRIELE MENIS/EPA

NEVEROVATNO!

O ČEMU SE OVDE RADI? Samardžić se obećao Srbiji, a njegove reči se nimalo neće dopasti Piksiju!

Izjava mladog fudbalera zbunila javnost u Srbiji

Objavljeno: 19:23h

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić je i dalje glavna tema u Srbiji, a sada je dao novu izjavu u vezi reprezentacije.

Sve je počelo od spornog intervjua za "Gazeta delo sport" gde je rekao da se "oseća više kao Nemac nego Srbin". Kasnije je to navodno demantovao.

Ubrzo je i selektor Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije povodom mečeva u Ligi nacija najavio da će on biti sa "orlovima" od narodne godine kako se dogovorio sa igračem, samo da bi Samardžić praktično i to negirao i istakao da još nije doneo odluku.

Međutim, sada se pojavio novi intervju koji je u suprotnosti sa onim što je selektor rekao.

Lazar Samardžić
Lazar Samardžićfoto: SERENA CAMPANINI/EPA

Ako je suditi prema intervjuu koji je dao za "Spox" čini se da više naginje ka "pancerima", pa da bi Srbija bila tek druga opcija ukoliko prva omane.

- Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku - rekao je Samardžić.

Upitan je da prokomentariše i interesovanje "orlova".

- Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin - zaključio je Samardžić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.