NAJVEĆI SRBIN KOJI NE IGRA ZA SRBIJU, A SVI GA VOLE! Šta je sve Arnautović radio u slavu naše zemlje - kapa dole
Marko Arnautović, Foto: EPA/EFE ELISABETTA BARACCHI, Društvene mreže

MAJSTORE!!!

NAJVEĆI SRBIN KOJI NE IGRA ZA SRBIJU, A SVI GA VOLE! Šta je sve Arnautović radio u slavu naše zemlje - kapa dole

"Marko, Srbine" orilo se Marakanom

Objavljeno: 18:05h

Pred svaki novi okršaj reprezentacije Srbije, što na velikim takmičenjima, to i u prijateljskim mečevima, navijači vode polemiku i preuzimaju selektorsku palicu.

Zašto nekih imena nema na spisku, kako bi nam dobro došao neki igrač iz prošlosti, a gotovo uvek žalimo zbog jednog imena koje su mnogi priželjkivali godinama u srpskim timu.

Fudbaler srpskog porekla Marko Arnautović je verovatno jedan od najvećih miljenika naših navijača, a da nije nikada obukao dres sa obeležjima naše zemlje.

Doduše, samo u zvaničnim mečevima, pošto svoje poreklo ističe kada god to može, a u mnogim situacijama su mu u rodnoj Austriji to i zamerili.

Prošao je sve mlađe selekcije Austrije i nosi epitet uzdanice te reprezentacije sa čak 102 nastupa i 33 gola, ali je gestovima iz godine u godinu pokazavio privrženost našoj zemlji.

Marko Arnautović u dresu Austrije
Marko Arnautović u dresu Austrijefoto: EPA/Christian Bruna

Trenutno igra za ekipu Bolonje i prvi je strelac italijanskog prvenstva, a tamo je došao na preporuku Siniše Mihajlovića.

Podsetimo se kako je Arnautović isticao svoje poreklo i zaslužio ono čuveno "Marko, Srbine".

Naime, nekadašnji fudbaler Tventea i Vest Hema je imao priliku da igra protiv "orlova" i tada zavredio veliko poštovanje srpske javnosti.

Arnautović, kome je otac Srbin, a majka Austrijanka, rođen je 1989. godine u Beču i izjašnjava se kao pravoslavac.

On je tokom izvođenja srpske himne držao tri prsta na grudima, da bi se prekrstio nakon njenog intoniranja.

Na kraju utakmice dobio je ovacije domaćih navijača koji su mu skandirali "Marko Srbine", iako je priznao da je očekivao da će biti izviždan.

- Uvek se prekrstim kad slušam himnu, što je i normalno jer sam pravoslavac. Majka mi je iz Austrije i zato poštujem austrijsku himnu, ali mi je otac Srbin, pa je normalno da volim 'Bože pravde'. Uvek sam želeo da igram za Srbiju. Moj otac je razgovarao sa nekim ljudima kad sam imao 17 godina, ali iskrsli su neki problemi. Tada je selektor bio Radomir Antić, otac je pogurao tu priču, ali na kraju nismo uspeli i obukao sam dres Austrije. Prosto, svako želi da igra na najvišem nivou, da napravi što bolju karijeru - pričao je Arnautović uoči mečeva Srbije i Austrije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine.

Takođe, gol protiv Srbije nije slavio...

Arnautović je veliki ljubitelj tetovaža, a one koje su posebno zanimljive su napisane na srpskom jeziku ćirilicom.

On se nedavno našao u centru skandala kada je optužen za rasizam.

Postoje optužbe da je bivši igrač Vest Hema i Stouka koristio anti-albansku psovku tokom meča između reprezentacije Austrije i Severne Makedonije na EURO2020 (Arnautović je tada optužen da je "majku albansku" opsovao makedonskom reprezentativcu Alioskom, prim. prev.). UEFA ga je tada kaznila sa jednom utakmicom zabrane igranja.

Spekuliše se da je zbog toga Junajted i odustao od njegovog angažovanja, a Arnautović je ceo incident razjasnio.

- Moji prijatelji su iz čitavog sveta - naglasio je on i stavio tačku na ovu priču.

Deo navijača je bio oduševljen idejom da "odbegli srpski sin" pojača Crvenu zvezdu. Međutim, to se za sada nije desilo...

- U našoj porodici postoji veliki rivalitet. Brat i ja smo zvezdaši, kao i naš stric. Pokojni deda je bio partizanovac i moj tata je veliki grobar. Ne mogu baš sad da potvrdim da mi je to bio san, ali ako za tri ili četiri godine dođem u Zvezdu bilo bi mi top da im zabijem jedan gol na Marakani - odgovorio je na ove priče Arnautović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.