SUKOBI U SVLAČIONICI BARSELONE: Pike pričao o ovome, Ćavi mu je dobro ODBRUSIO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Svađa

SUKOBI U SVLAČIONICI BARSELONE: Pike pričao o ovome, Ćavi mu je dobro ODBRUSIO!

Barcelona ove sezone igra neuporedivo bolje negu u prethodne dve, ali jasno je da u klubu još uvijek nije baš bajna situacija

Objavljeno:

Đoan Laporta i njegovi saradnici prethodnih godinu dana napravili su neverovatan posao kada je u pitanju vraćanje duga, a činjenica da Barselona trenutno posluje u plusu je za mnoge neverovatna.

Zbog toga je katalonski klub uspeo da dovede zvučna pojačanja ovog leta, no jasno je da situacija još uviek nije tako bajna kada su finansije u pitanju.

U Barseloni su svesni da će morati da naprave još nekoliko promena što se tiče budžeta za plate prvotimaca, ali španski mediji navode da su počeli da prave greške koje bi mogle skupo da ih koštaju.

1 / 5 Foto: EPA/Alejandro Garcia

Katalonski Sport objavio je da je došlo do prvog sukoba u svlačionici Barselone i da su u centru pažnje bili Ćavi i Đerard Pike koji je sve više nezadovoljni što ove sezone grije klupu.

Navodno, Pike se žalio saigračima da je nezadovoljan svojom minutažom što je na kraju došlo i do Ksavija, a Sport navodi da je trener Barselone poručio iskusnom defanzivcu da će zbog tih reči sada i manje igrati.

Pike je nastupio u tek dvie utakmice i izgubio je status prvotimca nakon skoro 14 godina što je malo ko očekivao da će se desiti. Međutim, Sport navodi da klub s Pikeom ima jasan plan i da čekaju da on u potpunosti izgubi strpljenje.

Naime, on je pre dvije godine izjavio da će sam napustiti klub ukoliko dođe nova generacija i mlađi igrači koji će ga zameniti, a navodno u klubu sada čekaju da zatraži raskid ugovora.

To bi itekako pomoglo Barseloni jer bi se rešili Pikeove plate, ali navijačima je neverovatno da se nakon svega tako ponašaju prema njemu.

Pike je spasio klub u tri navrata smanjivanjem plate što je omogućilo da dovode nove igrače i sigurno je da nije zaslužio da se na kraju tako odnose prema njemu.

Ksavi očito radi ono što mu Laporta kaže i to mu Pike najviše zamera. Sport piše da su imali verbalni sukob i da sada skoro nikako ne komuniciraju, te da je to većinom čisto poslovno na treninzima i utakmicama.

Pike ima ugovor do leta 2024. godine i biće zanimljivo videti da li će na kraju da digne ruke od svega i zatraži raskid ugovora što očito žele u Barceloni. Nakon svega što je dao za taj klub nije zaslužio na takav način da napusti Kamp Nou.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.