PETRIĆ SA PUNO OPTIMIZNA GOVORIO O EKIPI SLOVACKO: Uporedio ih je sa engleskim timom, evo o kome se radi!
Gordan Petrić, Foto: Starsport©

oprezan

PETRIĆ SA PUNO OPTIMIZNA GOVORIO O EKIPI SLOVACKO: Uporedio ih je sa engleskim timom, evo o kome se radi!

Naša grupa je teška, sve ekipe su jake

Objavljeno:

Slovacko nije tim od koga treba zazirati, tim pre što će im sutrašnji meč sa Partizanom (18.45, Arena sport Premium 1, RTS), biti prvo evropsko iskušenje u klupskoj istoriji, ali Čehe svakako ne treba potceniti, jer su u protekloj sezoni redovno “uzmali meru” najboljim ekipama tamošnje lige, na kraju i osvojili Kup trijumfom nad Spartom.

Trenera crno-belih Gordana Petrića podsećaju na timove iz engleske druge lige, gde nema mnogo fudbalske lepote, ali ima “trke”, duela, borbe, dugih lopti i skokova, što odlikuje spremne ekipe i nameće možda nešto drugačiju pripremu utakmice.

Petrić kaže da će mnogo toga zavisiti od početak utakmice, od načina na koji će njegov tim “otvoriti” duel, ali i prilagoditi se rivalu.

- Analizirao sam Slovacko i asociraju me na timove iz engleskog Čempionšipa, pa i neki nemački stil. Način na koji igraju liči na engleski stil, direktan fudbal sa mnogo dugih lopti, duela, skokova, pa moramo da se prilagodimo. Dakle, bićemo svih 90 minuta u jakom ritmu, na koji moramo da odgovorimo – kaže Gordan Petrić pred meč sa Česima. - Ponavljam, biće to malo nesvakidašnji meč, sa dosta duela, skokova, prekida i moramo da nađemo način da im uzvratimo.

Kako odgovoriti na takav fudbal?

- Biće dosta teško izdržati taj tempo, no, moramo da se prilagodimo, nametnemo svoj stil i pokušamo da ih smirimo. Koliko ćemo uspeti – videćemo, sve zavisi kako otvorimo meč. Hamrun je tim koji nas je slično napadao, direktno na poslednju liniju, ali su bili slabijeg kvaliteta od Slovackog. Predstojeći rival je snažniji i dobro je što igramo u gostima, jer možemo da ostvarimo dobar rezultat i napravimo odličnu uvertiru za Nicu, gde bismo možda na svom terenu tražili važne bodove za prolazak u drugu fazu takmičenja.

U minulom periodu Partizan je najčešće imao problem sa ulaskom u mečeve. Bilo je praznog hoda, nesigurnosti. Može li to da se ispravi sa Česima?

168. večiti derbi, Gordan Petrić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Istina, bilo je toga u priličnoj meri, pa i u derbiju smo sebi napravili problem nesigurnošću, odnosno kornerima koji su nas pomerili pred sopstveni gol. Zato moramo da budemo oprezni sa ekipom Slovackog, oni su nas sigurno analizirali kao i mi njih i videćemo ko će koga ugroziti. Bitno mi je da su momci spremni za sve to i rasterećeni pred utakmicu, pa se nadam da će biti sve u redu.

Kada se analizira grupa u kojoj su Partizan i Slovacko, reklo bi se da svi računaju na bodove protiv Čeha. Da li je baš tako?

- Verovatno tako razmišljaju i Keln i Nica, mi takođe, ali imaju i oni svoju računicu. Igraju prvu utakmicu na svom terenu, verovatno žele da naprave dobar rezultat kako bi kasnije mogli da uđu u mirniju završnicu. Svaki tim tu ima svoju “matematiku”, no, smatram da smo kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Oni, pak, nemaju takmičenje u Evropi i želeće da se dokažu. Stadion je mali, nema atletsku stazu i biće to pravi fudbalski ambijent.

Svakoga leta srpskim klubovima je primarni cilj grupna faza nekog od evropskih takmičenja. Kada se to ostvari, apatiti rastu, gledaju se prolaz dalje, novac, bodovi...

- Naša grupa je teška, sve ekipe su jake, ali smo prošle sezone sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem obezbedili drugu fazu, cilj je da to ove sezone ponovimo. Možda je sada jača grupa, ali to ne možemo da biramo, meni je važno da tim odgovori na pravi način, da su miomci svesni šta ih očekuje i šta dobijaju u evro-mečevima.

Šta smatrate dobrim rezultatom protiv Slovackog?

- Bilo bi najbolje da pobedimo, da se vratimo u Beograd sa tri boda. Međutim, ne zavisi sve od Partizana, pita se svakako i protivnik, ali jasno je da bi uspeh bio zlata vredan. Ako ne to, dobar je i remi, da polako prikupljamo bodove, jer će verovatno svaki biti važan – zaključio je Gordan Petrić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.