PARTIZAN SA DOBROM ZALIHOM PUTUJE NA MALTU: Crno-beli se KONAČNO raspucali, grupa Lige konferencija je blizu!
Slobodan Urošević, Foto: Starsport©

plej-of za lk

PARTIZAN SA DOBROM ZALIHOM PUTUJE NA MALTU: Crno-beli se KONAČNO raspucali, grupa Lige konferencija je blizu!

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti na blogu Espresa

Objavljeno: 23:02h

Partizan ni ovog leta nije uspeo da se izbori za grupnu fazu Lige Evrope, ali opet navijače može da uteši ako daleko dogura u najmanjem UEFA takmičenju.

Crno-beli su prvu utakmicu plej-ofa za Ligu konferencija igrali večeras na stadionu u Humskoj protiv Hamrun Spartansa i slavili 4:1 (3:0).

Krenuli su domaći odlično od 10. minuta kada se videlo da su raspoloženi Dijabate, Menig i Gomeš. U 16. minutu Gomeš je izbio pred Bonela posle pasa Meniga, lagano ga zaobišao i poslao loptu po zemlji u mrežu, defanzivac Hamruna nije uspeo da je preseče.

Deset minuta kasnije Živković je izveo korner, Vujačić prebacio glavom loptu na drugu stativu gde je spremno dočekao Urošević i sproveo u mrežu - 2:0!

A već u 33. Andrade je oduzeo loptu i pokrenuo kontru. Menig ga je potom sjajno izbacio, a nesebični "Patriković" pronašao na penalu samog Dijabatea koji je hladnokrvno primio loptu, pa dao gol.

1 / 5 Foto: Starsport©

Pri kraju poluvremena pponišten je gol Maltežana posle spornog faula nad Popovićem koji je prethodno nespretno ispustio loptu posle jednog slobodnog udarca.

U nastavku je Partizan krenuo nonšalantno što je kažnjeno (samo) jednom. Posle jednog od brojnih kornera, Gijomje je ostao nečuvan i glavom smestio loptu u mrežu.

Ipak, gosti su pali u poslednjih pola sata, a crno-beli su mogli i do više golova od onog koji je u 77. minutu postigao uporni Andrade. Dobio je loptu od Gomeša, pa našao preostor za šut levicom po zemlji, Bonelo je kasno video loptu koja se zakoprcala iza njegovih leđa.

Revanš na Malti je na programu 25. avgusta.

Usled kazne UEFA zbog propusta u organizaciji na meču sa AEK, kapacitet stadiona crno-belih je smanjen za 2.000 mesta. Navijača ima oko 7,000, od toga 50-ak Maltežana koje predvode tri atraktivne devojke.

Sa druge strane, "Grobari" su i ovoga puta na početku glasno uzvikivali: "Uprava napolje" a sa juga se čuli pogrdni povici Milošu Vazuri....

II POLUVREME

90. minut - četiri minuta nadoknade.

77. minut - GOL - uporni Andrade je dobio loptu od Gomeša, pa našao preostor za šut levicom po zemlji, Bonelo je kasno video loptu koja se zakoprcala iza njegovih leđa - 4:1!

71. minut - lako domaći ulaze u šanse, Dijabate je okrenuo čuvara pa bio nesebičan, ali možda bolje da je sam završio akciju. Izblokiran je andrade kom je hteo da uzvrati uslugu kod trećeg gola, a malo kasnije nije prošao ni Gomešov udarac.

69. minut - Dijabate je izašao pred golmana, ali gab je defanzivac Hamruna u poslednji čas izblokirao. Posle odličnog kornera Živkovića, Marković nije uspeo da prosledi loptu u nebranjenu mrežu.

59. minut - Belić je zamenio Meniga i već u sledećem minutu dobio javnu opomenu.

56. minut - žuti karton za Živkovića, pa nova prilika za goste posle prekida.

54. minut - Saničanin je u poslednji čas izbio loptu sa noge Džonija. Novi korner.

52. minut - GOL - kažnjeni su crno-beli su nonšalantnu igru u nastavku, posle novog kornera, Gijomje je ostao nečuvan i glavom smestio loptu u mrežu - 3:1!

49. minut - sada i Eder u prilici, Popović je prvi stigao do lopte, ali napuicao siagrača. Partizan je imao sreće s obzirom na to gde se lopta odbila...

1 / 5 Foto: Starsport©

47. minut - odlična prilika za Spartans posle kornera, ali je posle udarca glavom jednog igrača lopta otišla preko gola.

I POLUVREME

45+1. minut - nesprestno je Popović reagovao posle slobodnjaka gostiju, a onda se sudario sa Džonijem i glavom udario u njegovo koleno. Na loptu je natrčao jedan Maltežanin i poslao je u praznu mrežu, ali ga je sa malim zakašnjenjem Glova poništio.

33. minut - GOL - ne staju crno-beli! Andrade je oduzeo loptu i pokrenuo kontru. Menig ga je potom sjajno izbacio, a nesebični "Patriković" pronašao na penalu samog Dijabatea koji je hladnokrvno primio loptu, pa dao gol - 3:0!

1 / 5 Foto: Starsport©

25. minut - GOL - Živković je izveo korner, Vujačić prebacio glavom loptu na drugu stativu gde je spremmno dočekao Urošević i sproveo u mrežu - 2:0!

16. minut - GOL - Gomeš je izbio pred Bonela posle pasa Meniga, lagano ga zaobišao i poslao loptu po zemlji u mrežu, defanzivac Hamruna nije uspeo da je preseče - 1:0!

10. minut - prva prilika za Partizan, Dijabate je proigrao Meniga čiji šut sa oko 20 metara je golman Bonelo odbio u stranu. U nastavku je pokušao Gomeš, ali nije uspeo da u petercu pronađe nekog saigrača.

5. minut - Džoni je dobro zalomio i ušao u šesnaesterac po desnoj strani, ali je neprecizno šutirao.

1 / 5 Foto: Starsport©

Evo startne postave Partizana, iznenađenje je bilo odsustvo Bibarsa Natha:

Partizan (3-4-3): Popović - Saničanin, Marković, Vujačić- Živković, Fejsa, Andrade, Urošević - Dijabate, Menig, Rikardo

Hamrun (3-4-3): Boneljo, Korbalan, Bjeličić, Borg, Kamezuli - Emerson, Prša, Žilaumjer - Džoni, Nedeljković, Domingos

Rezerve: N. Stevanović, M. Lukač, B. Natho, Z. Šehović, N. Terzić, K. Belić, M. Ilić, S. Baždar, M. Stašević, V. Vlahović, N. Jović, M. Petković

Sudija: Filip Glova (Slovačka)

Ekipa sa Malte o kojoj smo pisali odmah po obavljanju žreba za plej-of LK-a, napravila je najbolji niz pobeda u evropskim takmičenjima u svojoj istoriji, ali ne bez kontroverzi.

Predvođeni novim trenerom, Srbinom Brankom Niševićem, u 1. kolu izbacili su jermenski Alaškert, u drugom su prebrodili mostarski Velež, a u 3. kolu Spartans je napravio najveći podvig jer je eliminisao Levski iz Sofije.

U prvom meču su izgubili 0:1 kod kuće, ali su u Bugarskoj šokirali domaćina 2:1, pa na penale izborili dvomeč s Partizanom, ali iz Levskog su se potom žalili zbog drugog gola Hamruna koji jeste bio neregularan, ali je već bilo kasno.

U timu Spartansa se očekuje Ognjen Bjeličić (25), zadnji vezni koji je ponikao u Crvenoj zvezdi. Posle kratke epizode u Viktoriji Plzenj 2016, Bjeličić je igrao u Sinđeliću, Inđiji i do ovog leta Radničkom iz Niša.

RIKARDU FALI HET TRIK PROTIV MALTEŽANA DA POSTANE BESMRTAN: Napadač Partizana će imati dodatni motiv!

Posle neuspeha pod vođstvom Ilije Stolice, u Partizanu se nadaju da su okrenuli novi list sa Gordanom Petrićem koji je na debiju na klupi crno-belih u Superligi pobedio u gostima Mladost GAT, golom Markovića u 95. minutu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.